18.6 C
Jajce
Subota, 23 rujna, 2023
BiH

DODIK: Uskoro zakon kojim će se LGBT aktivistima zabraniti prilazak obrazovnim institucijama

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik najavio je da će u Republici Srpskoj biti donesen zakon kojim će pripadnicima LGBT zajednice biti zabranjen prilaz obrazovnim institucijama.

“Znači, vrtići, škole, fakulteti, neće moći raditi, neće moći prilaziti, neće moći vršiti propagandu”, rekao je Dodik sinoć u intervjuu za prnjavorsku “K3” televiziju.

Kazao je da je to “institucionalna odgovornost vlasti u RS, koje na taj način žele sačuvati, kako je kazao, tradicionalne i obiteljske vrijednosti” ljudi u Srpskoj.

 

Dodik je komentirao i napad na LGBT aktiviste u Banjaluci koji se dogodio prošle subote.

“Okupi se neka grupa ovih homoseksualnih organizacija, gori čitav svijet. Jeste, točno je, Milorad Dodik je dobio najmanje 15 pisama raznih udruženja, koje se bave tradicijom i koje se bave obrazovanjem, da to njih uznemirava. Onda smo rekli, ljudi, dajte nemojte to raditi. Druga stvar, 95 posto tih koji bi sudjelovali u tim manifestacijama u Banjaluci, tih homoseksualnih, dolaze sa strane. To jeste sloboda svakog čovjeka, ja to ne sporim, da radi tko god što hoće, nemam ništa protiv toga, nemam ništa protiv njih, osim toga da meni ne prilaze. Završava tu moje mišljenje o tome”, rekao je Dodik te se upitao zašto pripadnici LGBT populacije misle da svojim ponašanjem nisu ugrozili većinu koja njeguje tradicionalne vrijednosti./HMS/

Povezane vijesti

Travnik: U srijedu obilježavanje 29. godišnjice 306/706. brdske brigade Armije RBiH

Jajce Online

Godinama primala penziju koju nije zaradila

Jajce Online

Cijeli život štedio pa bogatstvo ostavio Opštini

Jajce Online