Connect with us

BiH

Dogovoren izvoz motocikala iz BiH na svjetsko tržište

Avatar

Published

onDamler Motors B.V. je potpisom ovog ugovora postao ovlašteni zastupnik i distributer bh. proizvoda, motocikla Torini za evropsko i svjetsko tržište, piše BiznisInfo.
Ova vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što smo objavili da je prijedorski Cromex krenuo sa proizvodnjom mopeda za domaće i inostrano tržište. U pitanju su benzinski i električni motori  do 50 kubika.
– Preko 60 posto samog proizvoda je naša vlastita proizvodnja. Ostalih 40 posto se nabavlja na inostranom tržištu – rekao je prije nekoliko dana Enes Pehlić, direktor ovog preduzeća.
Trenutno proizvode 3 vrste motocikala: električni i dvije vrste benzinskih (automatik i poluautomatik). Dostupni su u 5 boja.

– Nama je posebno interesantan električni za čije punjenje je potrebno svega 20-tak minuta, a litijumska baterija omogućava prelazak 50-60km – kazao je tada Pehlić.
Firma “Cromex” je vlasnik licence i posjeduje sve potrebne certifikate potrebne za izvoz u EU.
Ugovor o izvozu značit će i zapošljavanje novih radnika u ovoj uspješnoj kompaniji.
Inače, više kompanija iz BiH učestvuje na najvažnijem industrijskom sajmu na svijetu, koji se od 1. do 5. aprila održava u Hanoveru.

Na sajmu su i firme ATT d.o.o. Gorni Vakuf, Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Medena Commerce d.o.o. Tešanj, Novi Jelšingrad d.o.o. Banja Luka i Zinkteknik d.o.o. Mostar.
Objava Dogovoren izvoz motocikala iz BiH na svjetsko tržište pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement