Connect with us

Jajce

DOM ZDRAVLJA JAJCE – nezadovoljni radnici otkrivaju nove nezakonitosti…

Avatar

Published

on

Vezano za protestno pismo koje se prije nekoliko dana pojavilo u javnosti, a koje su napisali i poslali u javnost nezadovoljni uposlenici Doma zdravlja Jajce, bošnjačke nacionalnosti, na našu adresu stigla je informacija jednog od zaposlenika navedene zdravstvene ustanove (anonimno) sa zamolbom da je objavimo i učinimo dostupnom našoj javnosti, ali i nadležnim institucijama. S obzirom da se radi o javnoj ustanovi koja se financira novcima poreznih obveznika, ali i svih građana koji koriste usluge ove ustanove i financiraju njen rad kroz razne participacije, osjećamo obvezu upoznati javnost s ovim navodima.

Ujedno zamoljavamo sve naše čitatelje i sve građane našega grada da nam se obrate u slučaju da raspolažu s informacijama o nezakonitim, nesavjesnim i neprimjerenim aktivnostima nositeljima javnih dužnosti, osobama koje imaju ovlasti raspolaganja javnim novcima kako bismo izvijestili javnost o tim nedopuštenim radnjama. Pismo radnika Doma zdravlja prenosimo u cijelosti.

 

Pored nezakonite kupovine vozila SUV “Toyota RAW”, registarskih oznaka E01-A-751, koji je kupljen direktnom pogodbom “u četiri oka” od sestre bivšeg i sadašnjeg direktora Doma zdravlja Jajce, Nisveta i Mirzeta Hrnjića, bilo je još sličnih poslova.

Starijem Hrnjiću se osladila kupovina neposrednom pogodbom, valjda da i sebe malo “ugradi” u transfer pa je tako nastavio i prilikom kupovine drugog terenskog vozila marke “Nissan Terano”, registarskih oznaka 015-K-858 za potrebe ustanove u kojoj je bio direktor. Vozilo je kupljeno direktnim dogovorom između bivšeg direktora Doma zdravlja dr. Nisveta Hrnjića i Nermina Mačka, vlasnika firme “Geodata” iz Jajca. 

Ništa ovo ne bi bilo sporno da je bivši direktor kupio vozilo za sebe lično, nego je isto kupio za službeno vozilo Doma zdravlja Jajce. 

Valja napomenuti da su Hrnjić i Mačak u jako bliskim rodbinskim vezama. Naime, Hrnjićeva majka i Mačkov otac su od dva brata djeca. 

I ovaj put bivši direktor Hrnjić krši Zakon o Javnim nabavkama BiH što je klasični sukob interesa i čista zloupotreba položaja i ovlasti. 

Nadam se da će istražni organi ispitati ovu sumnjivu kupovinu navedenih vozila, jer Dom zdravlja je javna ustanova, a ne privatno vlasništvo braće Hrnjić i njihovih podanika. 

Zbog straha od braće Hrnjić, koji su poznati kao osvetoljubivi insani, ovu informaciju ne smijemo potpisati.

Hvala na razumijevanju!

 

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement