16.9 C
Jajce
Subota, 28 svibnja, 2022
Jajce

Dostupan fond od 1,2 miliona KM bespovratnih sredstava za ulaganja iz dijaspore

Fond za podršku ulaganjima iz dijaspore financiraju Vlada Švicarske i 18 općina, općina i gradova, među kojima i općina Jajce, a realizira se u saradnji sa Startup studio.
Startup studio u saradnji sa 18 općiina, općina i gradova realizira projekat “Investiraj u BiH”, koji uključuje i fond za bespovratna sredstva u iznosu od 1,2 miliona KM. Prilika je to za kompanije u čijoj je vlasničkoj strukturi i osoba iz dijaspore.
Uočavajući ogroman potencijal stranih investicija u Bosni i Hercegovini, Startup studio u saradnji sa 18 općina, općina i gradova, a uz podršku Vlade Švicarske, provodi program za dijasporu “Investiraj u BiH”, koji podrazumijeva sljedeće:
  • Dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 1,2 miliona KM za novoosnovane ili postojeće kompanije (postoje do 12 mjeseci) u čijoj je vlasničkoj strukturi i osoba iz dijaspore
  • Podršku lokalnih zajednica (tehničku, logističku i komunikacijsku ka investitorima iz dijaspore i svima zainteresiranim za projekat “Investiraj u BiH”, olakšanu i ubrzanu administraciju…)
  • Podršku Startup studija i Fondacije Mozaik (koordinacija između investitora i općina, općina i gradova, prepoznavanje potencijala za investicije, usmjeravanje i podrška svima uključenima u projekat…)
  • Dostupnost platforme za povezivanje dijaspore sa Bosnom i Hercegovinom lonac.expo
  • Na raspolaganju najveća online zajednica za poduzetništvo i filantropiju u regionu lonac.pro (sa preko 75.000 registriranih članica i članova, brojnim stručnjacima iz raznih oblasti, preko 180 partnera…)
investiraj bih1Obraćamo se dijaspori u nadi da će se brže, lakše i jednostavnije promovirati i kapitalizirati potencijali Bosne i Hercegovine, kao poželjne investicijske lokacije, kao i mogućnost da osobe koje vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine brže, lakše i jednostavnije prenesu najbolje svjetske poslovne prakse i realiziraju vlastite ideje i u Bosni i Hercegovini.
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava je aktivan u 18 općina, općina i gradova u BiH i to: Bihać, Bosanska Krupa, Cazin, Doboj, Gračanica, Gradačac, Jajce, Ključ, Lopare, Ljubinje, Modriča, Novi Grad, Ravno, Tešanj, Usora, Velika Kladuša, Zavidovići i Živinice. U zavisnosti u kojoj od navedenih lokalnih zajednica se vrši aplikacija, može se aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 60.000 KM.
Više detalja o ovom pozivu, kao i sistemu prijave aplikacije za bespovratna sredstva, pronađite na  linku OVDJE
Poziv nema vremensko trajanje i ostaje otvoren za svaku opštinu, općinu ili grad sve dok se ne utroše ugovorena sredstva fonda.

Povezane vijesti

Sara Velaga: Koliko nam vrijedi ljubav danas?

Jajce Online

Održana izborna skupština braniteljske udruge “13.rujan”

Glavni Urednik

Hrvati središnje Bosne zahvalni predsjedniku Milanoviću: Ukoliko imate snage nastavite, mi nećemo odustati od naše domovine BiH

Glavni Urednik