Connect with us

BiH

Dr. Dizdarević o prijetnjama Sebije Izetbegović: “Bestidno laže i prijeti mojoj majci… svojoj učiteljici”

Avatar

Published

on

Dr. Dizdarević o prijetnjama Sebije Izetbegović: “Bestidno laže i prijeti mojoj majci… svojoj učiteljici”

Saopćenje KCUS-a, odnosno direktorice Sebije Izetbegović, u kojem Tužilaštvo poziva da istragom obuhvati i prof. dr. Zehru Dizdarević zbog smrti Šefika Pašagića, izazvalo je brojen reakcije.

Nakon reakcije same dr. Dizdarević, oglasio se i njen sin, poznati i ugledni doktor Kemal Dizdarević.

Vidio sam informaciju o novim zbivanjima i šta se dešava u Sebijinom sokaku. Upravo sam izašao iz operacione sale i krećem nazad, i upravo sam pročitao odgovor Zehre Dizdarević, moje majke. Mislim da je taj odgovor korektan i da stavlja akcenat na daleko bitnije stvari”, rekao je Dizdarević.

Kaže da je činjenica da “Sebija ponovo bestidno laže i da napada jednu od svojih učiteljica, koja joj je jako pomogla prilikom njenih pokušaja da bude ono što nije”.

U ovom odgovoru je dotaknuto nekoliko stvari koje nisu u direktnoj vezi sa ovom temom tragične smrti dr. Pašagića.

Spomenuto je odbijanje liječenja djeteta, spomenuta je činjenica da je KCUS na čelu sa svojom direktoricom odbio liječiti dijete, spomenuta je činjenica da je Sebija kreirala klimu da se izbjegavaju obdukcije”, rekao je doktor Dizdarević, prenosi “Raport.ba“.

Ističe kako je medicina bez obdukcija slijepa.

Prema tome Sebija na ovaj način skreće temu sa smrti dr. Pašagića, i stvara situaciju da sebe zaštiti od prepoznavanja pravog uzroka njegove smrti”, rekao je Dizdarević te dodaje:

Ono što me brine je činjenica da Sebija javno kroz saopćenje KCUS-a prijeti mojoj majci. S obzirom da nisam u Sarajevu brinem se, ali već sam primio poruke od svojih prijatelja koji su spremni da je zaštite ako Sebija bude pokušala da realizuje svoje prijetnje. Opasno je kod vas u Bosni, opasno”, zaključuje doktor.

Na kraju je dodao da mu je žao zbog situacije koja se desila i zbog smrti doktora Pašagića.

Međutim njegova smrt nije ni prva ni posljednja. Ovo što se njemu desilo, na sličan način se i ranije dešavalo. Neadekvatan sistem kojim upravlja neadekvatna osoba ne može odgovoriti na zahtjeve bolesnih!”

Objava Dr. Dizdarević o prijetnjama Sebije Izetbegović: “Bestidno laže i prijeti mojoj majci… svojoj učiteljici” pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement