Connect with us

Jajce Online

Dres Mirsada Terzića prodan za 2.250 KM, novac ide djevojčici Lejni Sm…

Avatar

Published

on

To je dres u kojem je Terzić digrao zadnju utakmicu reprezentacije s kojim se plasirala na Euro, a sav novac će biti doniran za liječenje djevojčice Lejne Smajić. Dres rukometne reprezentacije BiH sa brojem 14 u kojem je Terzić odigrao historijsku utakmicu protiv Češke u kojoj je bh. selekcija slavila rezultatom 24:23 i plasirala se prvi put na Evropsko prvenstvo se nalazio se na aukciji na Facebook stranici rukometne reprezentacije BiH.

“Zadovoljstvo mi je da će moj dres kojeg sam natopio znojem za reprezentaciju BiH, otići u humanitarne svrhe i što ćemo bar na tren ovim postupkom osvjestiti javnost da je pomoć zaista potrebna djevojčici Lejni Smajić. Želim da zahvalim svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u aukciji, i naravno svojoj supruzi Dinki koja je i glavni pokretač ove humanitarne aukcije, ali i svih pozitivnih stvari u mom životu”, izjavio je Terzić.

Početna cijena bila je 70 KM, a iz dana u dan pristizale su ponude u visini od nekoliko stotina eura. Pobjednik ove humanitarne aukcije je kolektiv RK Sloboda Tuzla, a njihova ponuda glasila je 2.250 KM.

“Najprije želimo pozdraviti ovaj humani gest naše reprezentacije, a preko kojeg smo dobili priliku da još jednom pomognemo maloj Lejni da nastavi svoje djetinjstvo što bezbrižnije. RK Sloboda će i dalje učestvovati u humanitarnim akcijama, jer ništa što mi radimo nije vrijedno niti važno kao što je sačuvati jedan mladi život… Ovom prilikom pozivam sve klubove da također učestvuju u akciji prikupljanja sredstava, a RK Sloboda neće stati samo na ovome, jer ne smijemo zaboraviti djeca su ukras svijeta ali i budućnost ove zemlje”, izjavilo je Ismar Šabović, predsjednik Upravnog odbora Slobode.

Novac će biti doniran djevojčici Lejni Smajić koja se bori s teškom bolešću i potrebno joj je 300.000 KM za liječenje.

(klix)

Objava Dres Mirsada Terzića prodan za 2.250 KM, novac ide djevojčici Lejni Smajić pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement