Connect with us

Jajce

Drogu prodavali i na igralištu srednje škole u Jajcu

Avatar

Published

on

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv M.Ahmečkovića (39) iz Jezera, te A.Pipića (40), E.Halabe (49) i V.Halilovića (41), svi iz Jajca, a koji su uhapšeni u junu ove godine u akciji “Jezero 2” i terete se za krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga, piše Faktor.ba.

Optužnica ih tereti da su u periodu od početka 2019. godine do 21. juna 2020. godine, na području općina Jezero i Šipovo, kao i na području Općine Jajce, neovlašteno nabavljali, držali radi prodaje i prodavali marihuanu.

Prema navodima iz optužnice, Ahmečković je od njemu poznatih osoba nabavljao drogu, te je u više navrata prodavao Pipiću i Halabi, te Z. E. i maloljetnom J. F., kao i H. A. i N. E., po cijeni od 10 KM za jedan gram.

Također, Pipić je optužen da je u više navrata marihuanu, koju je prethodno preuzeo od Ahmečkovića, prodavao na igralištu u krugu srednje škole u Jajcu.

Nadalje, navodi se da je Halilović 21. juna 2020. godine zajedno sa Ahmečkovićem od, za sada, nepoznate osobe, neovlašteno nabavio marihuanu, te su je zajedno sakrili u tapacirungu vrata prtljažnika automobila “fiat punto”. Pretresom su u vozilu pronađena dva pakovanja, ukupne težine oko 370 grama.

 

 

(Faktor.ba/Agencije)

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement