Connect with us

Jajce

Druženje sa bh. zajednicom i izložba Aldina Popaje u Češkoj

Avatar

Published

on

U staroj vijećnici Novomestska radnice u Pragu, sinoć je ambasada Bosne i Hercegovine organizirala druženje s bosanskohercegovačkom zajednicom i studentima, istaknutim češkim prijateljima i s vise od četrdeset stranih diplomata.

U čudesnom ambijentu vijećnice priredili su izložbu o stećcima akademskog slikara i profesora Akademije u Pragu, Aldina Popaje iz Jajca, te prikazali dokumentarni film Peđe Kazazovića iz Zenice pod nazivom “Prostor”.

Među brojnim dragim zvanicama iz češkog javnog života posebna radost bila mi je pozdraviti i zamjenika ministra vanjskih poslova Češke Republike Martin Košatka.

Osim ambasadorice Martine Mlinarević Sopte, publiku je pozdravio i Aldin Popaja, u ime studenata BiH u Češkoj Nikola Trifković, te Pedja Kazazović. Večer puna emocija, sjajnog druženja i istinske Bosne i Hercegovine s koje su gosti ponijeli izuzetne impresije o našoj povijesti, kulturnom naslijeđu, prirodi.

-Između Dana nezavisnosti i Međunarodnog dana žena, moja je želja bila skupiti ih na jednom mjestu na početku mog rada u Pragu. Divan osjećaj da nisi otišao negdje, nego zapravo došao kući. Beskrajna zahvala ekipi Lastavice i našim izvrsnim pojedincima iz Praga koji su nam pomogli u organizaciji, istakla je Martina Mlinarević Sopta, književnica i ambasadorica BiH u Češkoj.

 

 

(Jajce Online/FB Martina Mlinarević Sopta)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement