Connect with us

BiH

Državljani BiH koji uđu i žele ostati u RH morat će u karantenu 14 dan…

Avatar

Published

on

Državljani BiH koji uđu i žele ostati u RH morat će u karantenu 14 dana

Državljani BiH koji uđu i žele ostati u RH morat će u karantenu 14 dana

Državljani Bosne i Hercegovine koji večeras od 20 sati uđu na područje Republike Hrvatske morat će 14 dana boraviti u izolaciji ukoliko ne namjeravaju nastaviti svoje putovanje u druge zemlje, potvrđeno je za Klix.ba.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman naglasio je za Klix.ba da to važi samo za državljane Bosne i Hercegovine koji se namjeravaju zadržati u Hrvatskoj.

“Državljanima Bosne i Hercegovine koji samo prolaze kroz Hrvatsku na svom putu, to će biti dozvoljeno odnosno neće morati provoditi vrijeme u 14-dnevnoj izolaciji”, rekao je Svevlad Hoffman.

Ove mjere važe za čak 73 države svijeta, uključujući gotovo sve europske zemlje i sve zemlje regije – Sloveniju, Srbiju i Crnu Goru.

Ovim potezom Zagreb je suzio prostor kretanju bh. građana u vrijeme visokog opreza zbog koronavirusa.

Podsjećamo, broj zaraženih osoba koronavirusom u Republici Hrvatskoj danas je porastao na 38 nakon što je jednoj djevojci dijagnosticirana bolest koju ovaj patogen uzrokuje.

S druge strane, u našoj zemlji broj zaraženih se u subotu popeo na 21, sa tri pacijenta u Zenici i 18 na području Republike Srpske, uglavnom u Banjoj Luci.

Ostaje pitanje da li će se bh. vlasti odlučiti za recipročne mjere i državljanima Hrvatske odrediti 14-dnevnu izolaciju.

(Srednjabosna.com)

Objava Državljani BiH koji uđu i žele ostati u RH morat će u karantenu 14 dana pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement