Connect with us

BiH

Državljanin Pakistana biće protjeran zbog proizvodnje i trgovine opijatima

Avatar

Published

on

Državljanin Pakistana biće protjeran zbog proizvodnje i trgovine opijatima

Služba za poslove sa strancima je 5. maja ove godine izrekla mjeru protjerivanja državljaninu Pakistana sa zabranom ulaska i boravka ne teritoriji BiH u periodu od tri godine, zbog počinjenog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Osobi je određena mjera i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar – saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

U saopštenju se navodi da su u ranijem periodu pripadnici Službe za poslove sa strancima i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zajedničkim aktivnostima pronašli državljanina Pakistana koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Dodaje se da je od nadležnog suda državljanin Pakistana osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci radi počinjenog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, koju je izdržao u kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Bihaću.

Od strane Službe za poslove sa strancima navedenoj osobi je utvrđen identitet, te se poduzimaju dalje mjere i radnje radi njegovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine – navodi se u saopštenju Službe za poslove sa strancima.

bhrt.ba

Objava Državljanin Pakistana biće protjeran zbog proizvodnje i trgovine opijatima pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement