Connect with us

Jajce Online

Dudić: Hvala igračima što su se odrekli novca, u nekim klubovima nema isplata i dugovi se gomilaju

Avatar

Published

on

Trener mostarskog Veleža, Feđa Dudić, govorio je u razgovoru za klupsku TV o važnosti smanjivanja plate na koju su se igrači odlučili.

Trener mostarskog Veleža, Feđa Dudić, govorio je u razgovoru za klupsku TV o važnosti smanjivanja plate na koju su se igrači odlučili.

Dudić je poručio da je situacija koja je zadesila cijeli svijet potpuno nova i da se očekivalo da će kraće trajati od onoga kako se situacija razvila.

“Nadam se da će ovo što brže stati i da ovo poboljšanje bude i u smislu treninga. Trebat će nam najmanje tri sedmice da bi se normalno vratili u status u kojem smo bili prije svega. Nezahvalno je jer se nikada nismo našli u ovoj situaciji jer je pitanje kako su igrači radili kod kuće i neće doći na istom nivou. Nije ista ova pauza i ona između dvije sezone, kada se znaju tačni datumi”, rekao je Dudić i nastavio:

“Ovo je sigurno specifična situacija i nadam se da ćemo uspješno izaći iz njega. Svakodnevno sam u kontaktu sa igračima i Upravom, faktički svaki dan na telefonu nekoliko puta. Vidimo se ponekad na stadionu, igrači šalju kakve su treninge obavili. U početku smo mislili 10-15 dana, ali se sve odužilo. Ono što igrači šalju, mislim da se pridržavaju plana, ali moramo ih mi vidjeti i reći sa sigurnošću. Individualni treninzi su najveća zabluda, u fudbalu se kolektivni treninzi mnogo razlikuju. Možete se nekako poboljšati, ali napredovati ne možete individualnim treninzima”.

Nakon toga, trener Rođenih se osvrnuo na smanjivanje plate igračima od 50 posto.

“Moram reći da je pokazana solidarnost od igrača i stručnog štaba, svi su prepoznali u kakvoj se situaciji nalazi klub, kao i ostatak svijeta. Momci su se odrekli 50 posto plate i želim naglasiti koliko je to važno. Igrači se u svijetu odriču milionskih nivoa, a ovdje u Veležu su plate da se može normalno živjeti i onda kada se odreknete tih plata, znate u kakvom ste stanju, morate se odreći onoga na što ste navikli. Drugi klubovi to nisu objavili, koliko ja imam informacije, i ne isplaćuju se plate i kupe se dugovi. To nije rješenje i dugovi se povećavaju, stojimo u mjestu a dugovi raste”.

Otkrio je i kako će pauza više utjecati na psihičkom, nego fizičkom aspektu kod igrača.

“Vjerujte, meni je dosadilo gledati te snimke, a kamo li njima koji trče toliko, pogotovo što je moj način rada baziran s loptom. Na početku ćemo se pozabaviti osjećajem s loptom, pa ćemo krenuti s lakšim treninzima kako ne bi bilo povreda. Više je utjecalo ovo na psihičkom nivou, jer su svi počeli iz ljubavi, niko nije krenuo zbog zarade. Sada su odvojeni i ne mogu raditi ono što svi vole i taj psihički aspekt je svugdje poljuljan”.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Dudić: Hvala igračima što su se odrekli novca, u nekim klubovima nema isplata i dugovi se gomilaju pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement