7 C
Jajce
Nedjelja, 25 veljače, 2024
BiH

Dugovala im novac pa ih pokušala otrovati

U Višem sudu u Beogradu danas je svjedočenjem sudsko-medicinskog vještaka nastavljeno suđenje Dušanki Todorović (71) optuženoj da je lijekovima pokušala da ubije dva starija muškarca kojima je dugovala novac.

Vještak Vladimir Živković je posvedočio da je prema otpusnoj listi otrovanih muškaraca utvrdio da je koncentracija bromazepama znatno veća od one koju je Todorovićeva rekla da je dala muškarcima, prenosi Tanjug.

Ona je na početku suđenja rekla da je obojici dala po tri tablete od tri miligrama, što je ukupno devet miligrama.

Oštećenom Dragiši J. je međutim, u bolnici izmjerena koncentracija od 0,53 bromazepama, a Čedomiru B. 0,72, što je višestruko više od pomenutih devet miligrama, ukazao je vještak.

On je dodao i da ti parametri mogu da budu malo viši kada se u obzir uzme da su muškarci tada imali 85 i 89 godina.

Stručni savjetnik odbrane Bogoljub Peruničić izneo je i mogućnost da su muškarci redovno uzimali bromazepame ili neke slične lijekove, te da bi tada koncentracija ovog lijeka u krvi svakako veća od one koju je navela optužena.

Vještak je tu tvrdnju osporio medicinskim kartonima muškaraca u kojima od 2016. godine pa nadalje nema prepisanih bromazepama ili sličnih lekova koji bi doveli do povećanja koncentracije lijeka u krvi.

Suđenje će se nastaviti 10. februara kada će biti dostavljena dodatna dokumentacija sa VMA o otrovanim muškarcima, kao i vještačenje optužene koje treba naknadno da se uradi, a jer se ona u tužilaštvu branila ćutanjem.

Dušanki Todorović se na teret stavljaju dva krivična djela teško ubistvo u pokušaju iz koristoljublja i na podmukao način, jer se sumnja da je u novembru 2019. godine većom količinim lijekova trovala dvojicu muškaraca iz Železnika da ne bi morala da im vrati novac koji je od njih ranije pozajmila.

Sumnja se da je 1. novembra 2019. Dragiši stavila u pasulj nekoliko tableta bromazepama, nakon čega se on onesvijestio, a pronašla ga je ćerka, nakon čega je hospitalizovan.

Todorovićeva je kako se sumnja sa njim bila u emotivnoj vezi i od njega je pozajmila oko 5.000 evra, ali mu ga nije vraćala iako joj je to tražio.

Drugi pokušaj teškog ubistva trovanja Todorovićeva je izvela 25. novembra 2019. godine.

Sumnja se da je u Železniku Čedomiru stavila više tableta bromazepama u piće.

Ovog čovjeka pronašao je unuk u besvjesnom stanju, poslije čega je hospitalizovan.

 

 

(srpskainfo.com)

The post Dugovala im novac pa ih pokušala otrovati appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Maas: OHR treba da postoji, a kandidaturom Schmidta podržavamo put BiH ka EU

Jajce Online

Strašna snimka iz Ljubuškog: Djevojčice izašle iz autobusa pa ih udario kamion

Centralna.ba

Pet prehrambenih navika koje su bolje od bilo koje dijete

Jajce Online