Connect with us

BiH

Džaferović uputio zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništ…

Avatar

Published

on

Džaferović uputio zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništ...

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je zahtjev za održavanje vanredne sjednice u vezi sa novonastalom situacijom zbog koronavirusa. Sjednica bi trebala biti održana već sutra.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je zahtjev za održavanje vanredne sjednice u vezi sa novonastalom situacijom zbog koronavirusa. Sjednica bi trebala biti održana već sutra.

Ovaj zahtjev je upućen kabinetima ostala dva člana Predsjedništva BiH – Miloradu Dodiku i Željku Komšiću.

Kako nezvanično saznajemo na sjednici bi se razgovaralo o dvije teme, a to je borba protiv koronavirusa odnosno sprečavanje širenja virusa u BiH te o ekonomskim mjerama koje država treba poduzeti kako bi zaštitila privredu.

U zahtjevu sa održavanje sjednice predloženo je da sastanku prisustvuje i Vijeće ministara BiH, entitetski premijeri, gradonačelnik Brčko Distrikta i entitetski ministri zdravstva.

Ovaj zahtjev stiže nakon što je Milorad Dodik jučer kazao da je dobio saglanost Džaferovića i Komšića da se angažuju Oružane snage BiH čiji bi pripadnici postavili šatorska naselja na granicama gdje bi bili na dvije sedmice smješteni svi državljani BiH koji ulaze u zemlju.

“Karantin neće biti fokusiran na vozače kamiona i autobusa koje ćemo tretirati na poseban način. Za ovo sam dobio podršku druga dva člana Predsjedništva”, rekao je Dodik.

Do sljedeće sedmice, vjeruje Milorad Dodik, šatorska naselja će biti postavljena, a očekuje se i postavljanje karantinskih objekata na aerodromima.

Da bi Oružane snage BiH bile angažovane potrebna je i zvanična potvrda sva tri člana Predsjedništva BiH, zbog čega je Džaferović za sutra i sazvao vanrednu sjednicu.

S obzirom da se nakon povratka iz Kanade predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nalazi u kućnoj izolaciji pretpostavlja se da će se on na sjednici uključiti videolinkom ili telefonski.

Klix.ba

Objava Džaferović uputio zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement