Connect with us

Jajce

Edin Hozan, novi i stari načelnik općine Jajce

Avatar

Published

on

Prema neslužbenim i nekompletnim informacijama Centralne izborne komisije, a nakon prebrojanih i obrađenih glasova, novi – stari načelnik u Jajcu je Edin Hozan, inače za ove izbore kandidat ispred Saveza SDA-SBiH i A-SDA.

Hozan je pobijedio osvojivši 5.704 glasa. Drugi je Anto Brtan, kandidat stranaka Hrvatskog narodnog sabora osvojio je 3.161 glas, treći je bio Ismar Halilović ispred Naroda i pravde  sa 1.017 glas te nezavisni kandidat Anto Marušić sa 44 glasa.

U Jajcu je za ove Lokalne izbore registrovalo se 22.407 glasača, a glasalo je 10.389 odnosno 46,36 posto. U odnosu na prošle izbore izlaznost je manja za 5 posto (s glasovima poštom). Broj birača koji su glasali na nepotvrđenim listićima iznosi 40.

U toku noći očekujemo preliminarne rezultate za Općinsko vijeće Jajce…

 

Iz biografije

Edin Hozan, diplomirani inženjer mašinstva,  rođen je 06.11.1973. godine. U Jajcu. U toku agresije na BiH bio je pripadnik Armije R BiH.

U periodu od 2003. do 2009. godine radio je kao profesor informatike i stručnih predmeta u Srednjoj strukovnoj školi  u Jajcu, te bio voditelj stanice tehničkog pregleda „Vrbas 98“.

Od 2004. godine član je IO SDA Jajce i KO SDA SBK Travnik. Za vijećnika OV Jajce izabran je 2004. godine, a u periodu 2006. do 2010. godine bio je zastupnik u Skupštini SBK/KSB Travnik. Od 2008. do 2010. godine bio je delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, a  2009. godine izabran je za predsjednika OO SDA Jajce.

Za načelnika općine Jajce izabran je na lokalnim izborima 2012. godine da bi isti rezultat potvrdio i 2016. godine. Ove godine po drugi put potvrđen mu mandat za predsjednika OO SDA Jajce i na posljednjim izborima za KO SDA SBK izabran je za potpredsjednika Kantonalnog odbora SDA SBK Travnik.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

 

 

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement