Connect with us

Jajce Online

Edita Đapo: Zašto arapski turisti dolaze u BiH

Avatar

Published

onFederalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo bila je gošća Dana uživo televizije N1.
Ona je komentarisala danas pokrenutu inicijativu za smjenu Vlade Federacije.
Podsjećamo, Klubovi Socijaldemokrtaske partije i Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas su uputili predsjedavajućem ovog doma Edinu Mušiću Prijedlog izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH.
”Svako ima pravo da podnosi inicijative. Vlada radi kao jedan tim, ali ja bih rekla da sam očekivala da ćemo učiniti mnogo više kad je riječ o reformskoj agendi. Mislila sam da će to ići puno brže. Mogli bismo puno brže radili. Bilo je dosta zastoja na Parlamentu i zbog toga se nisu usvajali zakoni”, ispričala je gošća Dana uživo.

”Statistički podaci, ali i ono što građani vide golim okom, broj turista raste, posebno broj turista iz arapskih zemalja. Oni traže jednu sigurnu zemlju koja ima prirodne potencijale koje ima BiH. Oni dolaze iz pustinje i oduševljavaju se rijekama, jezerima i slično. Najveći broj turista je iz zemalja i regije, a raste i broj turista iz Kine”, dodala je ministrica.

Izvor: N1

Na ”prozivanja” Dine Konakovića, premijera Kantona Sarajevo koji je kazao da je ministrica Đapo među krivcima za loše stanje u turističkim zajednicama KS, Đapo je kazala:
”KS je donio svoj zakon zbog nepostajanja federalnog zakona i oni su predložili ovo rješenje osnivanja nove turističke zajednice. Premijer Konaković je razgovarao s uposlenicima ”stare” zajednice. Ne znam šta će se desiti s tim radnicima, ali sigurno je da su u ”staroj” zajednici informisani. Što se tiče prihoda, parafiskalnih, to vodi Ministarstvo finansija i Porezna uprava. Naglašeno je da je to neustavno”, rekla je.
Na pitanje voditelja emisije Zvonka Komšića, a u vezi suđenja Fahrudinu Radončiću koje ministarski kadrovi Saveza za bolju budućnost redovno posjećuju, Đapo je kazala da u tome ne vidi ništa čudno.
”Ići ću sutra na suđenje Fahrudinu Radončiću. Ja kao ministar radim 24 sata. Kao političko imenovana osoba treba da pratim sve procese u ovoj zemlji, posebno ovakvav proces protiv predsjednika SBB-a za kojeg smatramo da je neregularan proces”, zaključila je ministrica Đapo.
 
 
(N1)
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement