Connect with us

BiH

Emotivna poruka Tuzlaka nakon što je pobijedio tešku bolest

Avatar

Published

on

- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Edin Mujić

FOTO: SODA LIVE

Edin Mujić (31) najveći dio prošle godine proveo je na liječenju u UKC-u Tuzla, gdje je prolazio kroz destruktivne terapije borbe sa zloćudnom bolešću.

Kako je tada rekao, nikad nije vjerovao da će se naći u ovoj situaciji, zato je svoje stanje krio od drugih, ali s obzirom na to da su troškovi liječenja dostigli određenu svotu, koju njegova porodica više sama nije mogla finansirati, odlučio je pomoć potražiti od dobrih ljudi. Edinu je početkom prošle godine otkriven Hodžkinov limfom, poznat i kao Hodžkinova bolest.

Edin Mujić - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Edin Mujić FOTO: SODA LIVE

Kod Hodžkinovog limfoma, ćelije u limfnom sistemu rastu abnormalno brzo i mogu se širiti izvan limfnog sistema. Kako Hodžkinov limfom napreduje, on onemogućava sposobnost tijela da se bori protiv infekcije, tačnije oslabljuje imunološki sistem.

Edinova bolest bila je dostigla 4. stepen, tako da je pred njim bila izuzetno teška i duga bitka, bitka iz koje je hrabri Edin Mujić izašao kao pobjednik!

– Znam da ne bih trebao plakati, ali od sreće ponekad i morate. Uradio sam pet scan i dobio nalaze da se u mom organizmu ne nalazi patološkog metabolizma. Vrat, pluća, jetra, slezena, sve je čisto. Iako sam bio 4. stadij, od prvog dana bolest nisam prihvatio. Živio sam za dan da dignem ruku u zrak i kažem: Pobijedili smo! Hvala Vam za sve, nikad se ne bih izliječio bez Vaše pomoći. Ali ovdje borba ne prestaje, ona se nastavlja – istakao je na svom Facebook profilu hrabri Edin.

SODA LIVE/AVAZ

(Srednjabosna.com)

Objava Emotivna poruka Tuzlaka nakon što je pobijedio tešku bolest pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement