Connect with us

Jajce Online

Engleski Premiership potvrdio šest većih promjena u pravilima za iduću…

Avatar

Published

onPromjene se odnose na sudačke odluke, kao i na aktivnost igrača na travnjaku, a tiču se konkretno jedanaesteraca, slobodnih udaraca, “ničijih” lopti i zamjena igrača.
1. Slobodni udarci
Momčad koja izvodi slobodni udarac više neće smijeti imati igrača u živom zidu obrambene momčadi. Kada se formira živi zid momčadi koja se brani, suparnički igrač neće smijeti stajati bliže od jednog metra od tod zida. Do ove promjene je došlo jer se smatra da je ometanje suparnika protivno sportskom duhu igre.
2. “Ničije” lopte
Kada dođe do situacije da se dogodi sudačko podbacivanje kako bi se odredilo kome se lopta vraća, sudac će umjesto toga vratiti loptu momčadi koja je posljednja imala posjed u svojim nogama. Ako je lopta zaustavljena u kaznenom prostoru, tada će lopta biti dosuđena kao gol-aut.
3. Jedanaesterci
Loša vijest za vratare. Postrožit će se pravilo da vratar mora stajati na gol-crti u trenutku upućivanja udarca. Morat će imati barem jednu nogu na gol-liniji u trenutku udarca, u suprotnom će se kazneni udarac ponavljati (samo u slučaju da vratar obrani).
4. Igranje rukom
U slučaju da lopta pogodi u ruku igrača čija se momčad nalazi u fazi napada, neovisno je li to bilo namjerno ili slučajno i neovisno o tome je li ruka bila uz tijelo, akcija se prekida ili se eventualnim pregledavanjem snimke pomoću VAR-a gol poništava.
5. Izvođenje gol-auta
Do kraja ove sezone u engleskoj Premierligi glasilo je pravilo da lopta nije u igri dok ne izađe iz kaznenog prostora. To znači da je recimo Ederson mogao dodati loptu Kompqanyju, koji se nalazio unutar šesnaesterca, protivnički igrač bi presjekao loptu, ali bi sudac morao zaustaviti igru i ponovno vratiti loptu na izvođenje gol-auta. Od iduće sezone to više neće biti slučaj. Čim vratar dotakne loptu, igra se može nastaviti, pa čak i u šesnaestercu momčadi koja je izvela gol-aut.
6. Zamjene
Krađa vremena prilikom zamjena igrača u završnici utakmica je dio nogometne “tradicije” i luksuz koji treneri neće više moći koristiti. Naime, od iduće sezone zamijenjeni će igrač morati izaći izvan travnjaka kod najbliže linije, što bi trebalo prilično dosta skratiti vrijeme potrošeno na zamjenu igrača.
Primjerice, ako iz igre treba izaći čovjek koji izvodi korner, izaći će kod korner zastavice, a drugi će kod četvrtog suca odmah ući u igru, prenosi Gol.hr.
Spomenimo i da se od iduće sezone uvodi VAR u engleski Premiership, koji je već ranije bio najavljen i potvrđen.
 
 
 
(agencije)
Objava Engleski Premiership potvrdio šest većih promjena u pravilima za iduću sezonu pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement