Connect with us

BiH

Europska unija u malom | Volim Jajce

Avatar

Published

on

Sva dosadašnja ocijenjivanja bh sukoba, koji je bio i ideološki, i vjerski, i građanski, a svaki rat tih predznaka je i teritorijalni, od strane bh Muslimana, danas Bošnjaka, zapravo je pokušaj, do sad uveliko i uspješan, skrivanja vlastite odgovornosti za sve ono što se učinilo kao sredstvo ostvarenja zacrtanog cilja. A cilj muslimanskog političkog  vodstva, jednako i vjerskog, budući da su se te dvije opcije nadopunjavale i izjednačavale, bio je, ili održanje Jugoslavije kakva je bila, ili stvaranje vlastite nacionalne i vjerske muslimansko islamske države Bosne i Hercegovine na europskom tlu.

Jugoslavija, kao ideološka tvorevina, terora i zločina komunista i partizana, jugoslavena i velikosrba, Muslimanima je odgovarala zbog ničim ograničene, zapravo poticajnog osvajanja teritorija na kojem bi živjeli svi Muslimani. Time su se stvarali svi preduvjeti za izgradnju „zelene transverzale“ koja bi obuhvaćala teritorij od Albanije, Kosova, Sandžaka, Bosne i Hercegovine, te dijelova Hrvatske za koje je pisac „Islamske deklaracije“ Alija Izetbegović govorio da su to turski gradovi i prostori.

U intervju „Slobodnoj Europi“, 13. lipnja 2000., Alija Izetbegović potvrđuje tu činjenicu želje za održavanjem Jugoslavije, i kaže: „Bošnjačkom narodu Jugoslavija je odgovarala“. To je i odgovor na tajni muslimansko srpski dogovor u Beogradu o  podjeli, ili statusu Bosne i Hercegovine u budućoj Jugoslaviji. No, to Izetbegovićevo opredjeljenje za Jugoslaviju govori kao je ono na istom tragu kao i agresorski rat Srba na Hrvatsku, s ciljem održanja Jugoslavije , ili stvaranja Velike Srbije.

Također, u ovom Izetbegovićevom žalu za Jugoslavijom, iščitava se i njegovo prihvaćanje diobe Bosne i Hercegovine, i stvaranje be-ha Federacije, iste onakve kakva je „odgovarala bošnjačkom narodu“. Ta nova federacija na be-ha prostoru, u koju je uguran hrvatski narod, gotovo je klon one opravdano raspadnute jugoslavenske, sa svim onim elementima diktature brojnijeg naroda nad malobrojnijim, kakva je vladala u Jugoslaviji. Čak, ova „jugoslavija u malom“, je opasnija za budućnost malobrojnijeg, hrvatskog,  federalnog partnera budući da se ona pokušava graditi na vjerskim islamskim temeljima, na kojima nema mogućnosti izgradnje drugog i drugačijeg, demokracije i sloboda, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti. Te vrijednosti današnjeg Zapadnog demokratskog i slobodnog svijeta, nepoznate su, i ne prihvatljive u izgradnji islamskih društava i zemalja. Zapravo, ta najveća bogatstva čovječanstva, demokracija, ljudska prava i vjerske slobode, multikulturalnost i multikonfesionalnost, suživot u razlikama i posebnostima, tolerancija i dijalog, talibanske su mete po nemuslimanskim zemljama svijeta.

S namjerom skrivanja vlastite odgovornosti za zločine nad Hrvatima, ali i drugim nemuslimanima koji se nisu slagali sa njegovim  konceptom budućeg uređenja Bosne i Hercegovine, izvan okvira „Islamske deklaracije“, Alija Izetbegović okrivljuje cijeli zapadni demokratski svijet. Na udaru je bio Bush, Mitterrand, Major. Dakako, u krug tih protivnika muslimanske, ne europske već radikalne vjerske islamističke Bosne i Hercegovine, koju su započeli na Izetbegovićev i Silajdžićev poziv graditi jedanaestorujanski islamski teroristi, pisac „Islamske deklaracije“ Alija Izetebgović, ubrajao je i hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. Predsjednika u čijoj zemlji je gotovo bilo pola milijuna, od velikosrba prognanih, Muslimana, i gdje su kao prognanici slobodno slavili zločine svojih boraca nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

U danom intervju Izetbegović potvrđuje svoju vjersku i političku radikalnost, koristeći to kao sredstvo stvaranja čiste islamske BiH, te osuđuje sve one euromuslimane u Bosni i Hercegovini koji su bili za Bosnu i Hercegovinu triju ravnopravni, konstitutivni i suverenih naroda, koji su te svoje europske, demokratske i slobodne ciljeve vezali zastavama Srba i Hrvata, HDZ-om i SDS-om. Tada je Izetbegović bio protiv tog vezivanja, kao znaka bh zajedništva u razlikama i toleranciji, zbog toga što se nacionalne i vjerske posebnosti nemuslimana, Hrvata i Srba, nikako nisu uklapale u plan etnički i vjerski čiste islamske Bosne i Hercegovine. Zbog toga je Izetbegović i prihvatio daytonsku podjelu Bosne i Hercegovine, vjerujući da je to jedini mogući način, nakon što su propali tajni srpsko muslimanski  beogradski razgovori, stvaranja nacionalnog i vjerskog, bošnjačko-islamskog entiteta na ostatku Bosne i Hercegovine, kojeg su nazvali bh Federacija.

Neshvatljivo je, nakon svih priznanja koja se otkrivaju, da je današnje muslimansko bošnjačko političko i vjersko vodstvo uistinu za demokratsku, jednakopravnu i ravnopravnu bh Federaciju. To je naprosto ona ratna taktika osvajanja teritorija, naravno sada u miru. Jer sam Izetbegović je rekao, a danas  su na vlasti iz reda muslimanskog naroda gotovo svi oni iz ratnog vremena, pa čak i ratni zločinci, (Mlaćo…), „da on i njegova partija SDA nikako nije imala emotivnu vezu sa HDZ i SDS“. I kako danas graditi neko zajedništvo na takvim, neprijateljskim temeljima što ih udario Izetbegović a njegovi nasljednici čvrsto održavaju.

No, zato je Izetbegović i njegovi ratni suradnici, emotivno vezali  bh muslimane Bošnjake sa najradikalnijim terorističkim islamskim skupinama, koji drže u svojim uredima u BiH slike Komeinija i Bin Ladena, zbog čega i danas nakon dva i pol desetljeća poslije građansko konfesionalnog bh sukoba za teritorij, Bosna i Hercegovina ne može nikako da krene naprijed. Ni demokratski svijet joj neda naprijed, sve dok se ne očisti od vjerskog islamskog terorizma, radikalizma, što je jedini uvjet da se europeizira, demokratizira i postane europska zemlja tolerancije, snošljivosti, demokracije i nacionalni prava i vjerski sloboda.

Prisutnost tih vjerski islamski radikalista, protiv koji se bori cijeli Zapadni demokratski i slobodni svijet, Bosna i Hercegovina je trajno podijelila svijet, na kršćanski i islamski, Zapadni i Orijent. Bosna i Hercegovina je tom krvavom i tragičnom diobom zauvijek izvučena iz Europe i europskih vrijednosti, iz demokracije i demokratskih stečevina, ljudski prava i vjerskih sloboda. Ne može se graditi federalna bh zajednica ravnopravnih i slobodnih naroda i vjera, ako u njoj nema mjesta za križ, za spomenik velikom svjetskom čovjeku, blaženom Papi Ivanu Pavlu II, za hrvatsku televiziju, za hrvatsku školu, za nazive ulica gradova po hrvatskim velikanima. Nema federalne zajednice ako u njoj brojniji, muslimansko bošnjački, narod bira zastupnika malobrojnijeg, hrvatskog naroda. Nema federacije u kojoj je i dalje u vrhu vlasti ratni zločinac Dževad Mlaćo, i u kojoj se ne smiju otkrivati masovne grobnice mučki ubijeni Hrvata u Maljinama, i onih u Miletićima. Nema bh federacije, Hrvata i muslimana Bošnjaka, ako muslimani Bošnjaci govore kako su im Iranci, Turci i svi drugi muslimani svijeta, bliži od susjeda Hrvata.

Bh Federacija je, stoga, moguća, i jedino održiva, ako se u njoj definira hrvatski nacionalni entitet, republika ili regija. Samo takva federacija imala bi vrijednosti europskih nacionalnih prava i vjerskih sloboda. Samo takva može opstati, budući da bi bila, ne Jugoslavija u malom, već „Europska unija u malom“. Jedino tako uređena Federacija Bosne i Hercegovine ima budućnost, europsku budućnost, i samo tako uređena mogla bi poništiti Izetbegovićevu nepravednu diobu Bosne i Hercegovine u Daytonu, kada je prvi priznao Republiku Srpsku. Pravednim uređenjem bh Federacije nestaje svih srpskih razloga za opstanak Republike Srpske, i stvaraju se sve demokratske, europske, pretpostavke za konfederalno uređenje, za savez entiteta, za uniju entiteta Bosne i Hercegovine na cijelom njenom prostoru.

 

                                                                       Vinko Đotlo, Švicarska

Feed: VolimJajce.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement