Connect with us

Jajce

Evo kakvo vrijeme očekuje jajačke maturante

Avatar

Published

onMaturalni defile, a nakon njega i maturalna zabava, svakako predstavljaju jedan od najznačajnijih, te svakako jedan od onih događaja koji se pamte cijeloga života.

Vrijeme je faktor koji igra važnu ulogu kada je maturalni defile u pitanju i vjerujemo da upravo u ovim trenucima većem dijelu jajačkih maturanata zadaje glavobolju.
Nestabilne vremenske prilike sa čestim i iznenadnim oborinama karakteristika su vremena u proteklom periodu.

Vremenska prognoza za sutra dosta je optimističnija, posebno kada je u pitanju vrijeme održavanja maturalnog defilea u Jajcu.
Naime, prema dostupnim prognostičkim materijalima, sutra prijepodne u Jajcu se očekuje umjereno oblačno vrijeme sa dužim sunčanim intervalima. Sredinom dana i osobito u ranim poslijepodnevnim satima očekuje se razvoj oblačnosti koja će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove. Međutim, padavinska zona će se relativno brzo premještati ka istoku, zbog čega je mogućnosti za padavine iza 18 sati veoma mala. Temperatura zraka u vrijeme maturalnog defilea kretat će se između 14 i 16 °C, što svakako nije najugodnija vrijednost za sami kraj prve dekade maja.
Dakle, na kraju možemo kazati da jajački maturanti uz veliku vjerovatnoću mogu odahnuti kada je u pitanju kiša, a sasvim smo sigurni kako bi njihovu radost i sreću malo toga uopće moglo pokvariti!

 
(Sandro Nuhanović/Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement