Connect with us

BiH

FBiH: Od Nove godine veće mirovine

Avatar

Published

on

FBiH: Od Nove godine veće mirovine

FBiH: Od Nove godine veće mirovine

Mirovinski sustav potpuno je stabilan i nema nikakvog govora da je ugrožen. Imamo dovoljno sredstava za isplatu redovnih mirovina i njihovo usklađivanje, kaže u razgovoru za današnji “Avaz” Zijad Krnjić, direktor Zavoda za mirovinsko-invalidsko osiguranje Federacije BiH.

Krnjić kaže da odlazak radne snage i, prije svega, mladih, ako se nastavi, može imati utjecaj na sistem na neki duži period, ali ne u narednim godinama, a pogotovo ne u 2020.

-Mi imamo stabilan sistem. Imamo dovoljno sredstava i nema nikakvog rizika. Imamo sredstava i za usklađivanje mirovina prema onome kako je to Zakon predvidio. A Zakonom je predviđeno usklađivanje redovnih mirovina od 15. travnja sa primjenom od 1. siječnja. Tako je bilo i prošle godine. Ono što se uskladi, bit će obračunato počevši od 1. siječnja, a i isplaćeno u svibnju s razlikama – kaže Krnjić.

On je pojasnio da to znači da će se od Nove godine mirovine povećati i da je riječ o redovnom povećanju.

-Mirovine će, faktički, od 1. siječnja porasti u skladu sa predviđenim koeficijentom, ali će obračun biti 15. travnja. To znači da će mirovine biti povećane, ali će se postotak znati u travnju. Tako je usklađeno i nema nikakvih problema. To ide svojim tokom – kaže Krnjić za “Avaz”.

(Srednjabosna.com)

Objava FBiH: Od Nove godine veće mirovine pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement