Connect with us

BiH

Federacija BiH dobila sedam novih gradova

Avatar

Published

onOpćine Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Gračanica, Srebrenik i Živnice dobile su status gradova u Federaciji BiH, potvrdio je danas Dom naroda Parlamenta FBiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH danas je na prijedlog Vlade Federacije Bosne i Hercegovine po skraćenom postupku razmatrao prijedloge zakona
o Gradu Čapljina, Gradu Ljubuški, Gradu Gradačac, Gradu Visoko, Gradu Gračanica, Gradu Srebrenik i Gradu Živinice.
Zastupnički dom Parlamenta FBiH ranije je usvojio ove prijedloge, a danas ih je potvrdio i Dom naroda Parlamenta FBiH.
Predstavnik Ministarstva pravde Federacije Bosne i Hercegovine obrazložio je federalnim delegatima prijedloge zakona koje je u proceduru uputila Vlada Federacije BiH. Iz resornog ministarstva kazali su da su sve zakonske procedure ispoštovane da bi ovi zakoni bili usvojeni.
Delegat Hajrudin Halilović (A-SDA) je u toku rasprave kazao kako on smatra da općine koje su predložene za gradove ne ispunjavaju uslove.
On je rekao da je upitno dosta stvari u vezi s predloženm općinama, počevši od stanovništva, kulturno-historijskog naslijeđa i tako dalje.
“Neka sela su veća od današnjih kandidata za gradove”, kazao je Halilović dodajući da će se i “koride bikova” početi proglašavati kulturnim manifestacijama te da u FBiH ako se ovako nastavi više neće biti općina već će sve administrativne jedinice biti gradovi.

(klix)
Objava Federacija BiH dobila sedam novih gradova pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement