Connect with us

BiH

Federalni inspektori uklanjali hrvatska obilježja u Širokom Brijegu?

Volim Jajce

Published

onInspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove navodno su tijekom proteklih nekoliko dana uklanjali hrvatska obilježja s ugostiteljskih objekata u Širokom Brijegu. Naime, portal SirokiBrijeg.info je objavio da su pojedini vlasnici prije početka utakmice Hrvatska – Engleska uklonili zastave Republike Hrvatske s ugostiteljskih objekata u strahu od kazne s obzirom da su neke ugostitelji navodno već kažnjeni.
Federalni inspektori nemaju nadležnost po ovim pitanjima kao niti zakonske osnove za uklanjanje nacionalnih obilježja s privatnih objekata. Na privatne objekte svatko ima pravo postaviti zastavu bilo koje države te inspekcija nema ovlasti postupati po tom pitanju.
O svemu se oglasila i Federalna uprava za inspekcije poslove čije priopćenje prenosimo u cijelosti:
”Obavještavamo Vas da federalni inspektori pri Federalnoj upravi za inspekcijske poslove vrše kontrolu poslovanja gospodarskih subjekata u FBiH u skadu s pozitivnim zakonskim propisima, te da nemaju nalog niti zadatak da uklanjaju nacionalna ili bilo koja druga obilježja po ugostiteljskim objektima u FBiH.
Ukoliko imate pouzdanu informaciju o identitetu federalnog inspektora koji je eventualno pokušao takvo što, molimo Vas da nam dostavite podatke o tome, kako bismo mogli istražiti konkretan slučaj. Svaki inspektor je, prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, dužan pokazati svoju službenu značku i legitimaciju”, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.
Bljesak.info doznaje da federalni inspektori vrše pojačane inspekcije nadzore u Širokom Brijegu od ponedjeljka, 9. srpnja.

SrodnoFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement