Connect with us

Jajce

FESTIVAL FUTUREA OVE GODINE PO PRVI PUT U JAJCU

Avatar

Published

onRekreativno plesnim centrom „ Zumba“ 28.05.2019. godine na igralištu Bare spremaju zabavni festival za svu djecu Jajca.
Poseban Futurea tim će pripremiti festival za dolazak djece. Postavit će šatore s radionicama i veliku binu dekorisana balonima i zastavama i time kreirati šarenu i sretnu okolinu.

Sva djeca, sa svojim školama ili svojim roditeljima moći će uživati u 35 radionica koje će 135 volontera iz Europe organizovati za njih.
Likovi iz bajke, kao Snjeguljica, Ana i Elsa, Nada the Dog, naš klovn Keppie, Sirena Hana i Jack Sparrow će poželjeti dobrodošlicu za svu djecu na festivalu.

Djeca mogu isprobati muzičke instrumente i bubnjati na loncima i tavama. Djeca će moći uzeti učešće u mnogim različitim radionicama kao što su ples, igre loptom, pecanje, XXL Twister, vježbati svoju kreativnost izradom narukvica, crtanjem majica, bojenjem lica itd.
Za aktivniju djecu, biće postavljen toranj za penjanje, povlačenje konopca, zamkovi za skakanje i sportska traka. Peći ćemo male palačinke i svi će moći uživati u holandskim ‘Kniepertjes’.
Festival FutureA besplatan je za sve posjetitelje, a glavni je cilj da djeca taj dan uživaju u igri, stvaranju, kretanju i zabavi na jajačkom igralištu Bare..

Ovom prilikom Općina Jajce – načelnik, rekreativno plesni centar Zumba , domaćin FutureA festivala, poziva svu djecu od 6 do 16 godina i sve škole da se priključe i posjete festival.

 
 
 
(Jajce Online)Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement