Connect with us

BiH

Fikret Abdić želi na slobodu kako bi sudjelovao u kampanji za lokalne izbore

Avatar

Published

on

Fikret Abdić želi na slobodu kako bi sudjelovao u kampanji za lokalne izbore

Pravni zastupnici Fikreta Abdića, načelnika općine Velika Kladuša, koji je u pritvoru, podnijeli su Županijskom sudu u Bihaću zahtjev za donošenje rješenja kojim bi mu se omogućilo da sudjeluje u tekućoj kampanji za lokalne izbore.

U zahtjevu stoji da Abdić traži boravak na slobodi kako bi prisustvovao izbornim aktivnostima i skupovima Laburističke stranke kao i obraćanje u lokalnim medijima.

Spomenuti sud se još nije odredio spram ovoga zahtjeva, pišu Nezavisne novine. Abdić je kandidat za prvog čovjeka Velike Kladuše ispred Laburističke strenke, a trenutno se nalazi u pritvoru.

Stranka je Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH ranije uputila prigovor zbog toga što je Abdiću onemogućeno da vodi vlastitu izbornu kampanju. Do sada nisu dobili nikakvu reakciju.

Iz ove stranke trvrde da SIP ozbiljno narušava osnovna ljudska prava i slobode diskriminirajući Abdića, piše Dnevni list.

Inače, u proteklom periodu, u nekoliko navrata Abdićevi branitelji su tražili njegovo puštanje iz pritvora, ali je Županisjki sud u Bihaću odbacio te zahtjeve.

Nakon uhićenja u Velikoj Kladuši, polovicom lipnja ove godine, Abdić i njegov zamjenik Sulejman Silić proveli su mjesec dana u pritvoru, nakon čega je Silić, uz određene mjere zabrane, pušten na slobodu, dok je Abdiću pritvor produžen. Pripadnici Federalne uprave policije Uhitili su Abdića po nalogu Tužiteljstva USž, zbog sumnje za krivična djela korupcije i zloupotrebe službenog položaja te povredu ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

Pored Abdića, uhićeno je i šest njegovih bliskih suradnika, zaposlenika lokalne administracije.

Nakon davanja iskaza u policiji i Tužiteljstvu USŽ u pritvoru su zadržani Abdić i pomenuti Silić, dok su ostali uhićeni pristali na suradnju s istražnim organima i potom su pušteni na slobodu.

Objava Fikret Abdić želi na slobodu kako bi sudjelovao u kampanji za lokalne izbore pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement