28.9 C
Jajce
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
BiH

FK Velež uputio molbu navijačima: Potrebna nam je vaša pomoć i saradnja

Fudbalski klub Velež se oglasio saopštenjem u kojem je uputio molbu navijačima.

Fudbalski klub Velež se oglasio saopštenjem u kojem je uputio molbu navijačima.

U saopštenju se navodi:

“Poštovani članovi, navijači i prijatelji FK Velež, bivši i aktuelni igrači i zaposlenici Kluba, dragi naši Rođeni!

Kao što vam je poznato, FK Velež dolazećeg ljeta obilježava svoj veliki jubilej – sto godina od osnivanja fudbalskog kluba koji je kroz svoju burnu i slavnu historiju izrastao u jedan od najprepoznatljivijih simbola Mostara i Hercegovine te jedan od sportskih simbola naše domovine. Želja nam je da ovaj veliki jubilej obilježimo onako kako i dolikuje našem Veležu: dostojanstveno, sadržajno i na način koji će, makar dijelom, dočarati zašto je FK Velež Mostar svojevrsna sportska, ali i društvena i kulturna, institucija od naročitog značaja. Kako bismo u tome uspjeli, potrebna nam je vaša pomoć i saradnja.

S obzirom da vam je dobro poznato da je tokom svoje prošlosti naš Velež u dva navrata ostajao bez cjelokupne dokumentacije, memorabilija i osvojenih trofeja, danas, nažalost, Klub raspolaže sa jako oskudnom materijalnom građom o vlastitoj historiji. A za obilježavanja našeg zlatnog jubileja na način kakav Veležu priliči takva građa nam je, podrazumijeva se, neophodna. Kako bismo, makar dijelom, popunili tu prazninu, obraćamo se i domaćim muzejskim i arhivskim institucijama, ali sigurni smo da se dobar dio građe koja bi bila od velike pomoći pri postavljanju izložbe povodom našeg zlatnog jubileja, izradi monografije i drugih predviđenih publikacija te realizaciji ostalih sadržaja obilježavanja jubileja, nalazi u privatnom posjedu. Odnosno, vjerujemo da se u domovima i ličnim kolekcijama naših Rođenih nalazi dosta građe koja bi nam bila od izuzetne koristi.

Stoga vas ovim putem pozivamo da građu koju privatno posjedujete (fotografije, dokumente, dresove i dijelove opreme, stare članske iskaznice, ulaznice, plakate, klupske suvenire i slične memorabilije) ustupite FK Velež u svrhe obilježavanja stogodišnjice Kluba. Materijal koji posjedujete, a za koji smatrate da bi nam mogao biti od koristi, možete nam dostaviti lično u prostorije FK Velež (Adema Buća 6, naselje Cernica), a vaša građa (ukoliko se radi o umnoživom materijalu) bit će vam vraćena u roku od deset dana. Ukoliko se, pak, radi o materijalima čije umnožavanje nije moguće, zamolili bismo vas da nam ih (uz izdato uvjerenje o tome od strane Kluba) ustupite tokom predstojećeg ljeta. Također, fotografije i dokumente nam možete dostavljati i u elektronskoj formi na email adresu [email protected] (uz eventualna pojašnjenja o sadržaju koji ste poslali). Napominjemo da će za sav materijal koji bude korišten u okviru nekog od programskih sadržaja obilježavanja jubileja biti jasno navedeno njegovo porijeklo. Za detaljnije informacije ili pomoć oko eventualnih nedoumica možete nas kontaktirati telefonskim pozivom na broj 036/555-400 (svakim radnim danom u periodu od 8 do 16 sati).

Uvjereni da vaša podrška i pomoć neće izostati te da ćemo skupa učiniti da 100 godina postojanja našeg Veleža bude, u svakom pogledu, obilježeno što bolje, ljepše i sadržajnije, unaprijed se zahvaljujemo.

Mostar u srcu, Velež do groba!”

KOMENTARI

The post FK Velež uputio molbu navijačima: Potrebna nam je vaša pomoć i saradnja appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Zbog klimatskih promjena može doći do promjene okusa kafe

Jajce Online

Hrvati mislili da kupuju teletinu, a bilo konjsko meso

Jajce Online

Vajgl o non-paperu za BHRT: Svako otvaranje graničnih pitanja vodi u sukobe i ratove

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!