Connect with us

BiH

FlixBus brzo širenje zelene mreže: U mjesec dana iz BiH dostupno direk…

Jajce Online

Published

onPrije nešto više od mjesec dana, FlixBus je krenuo s prvim linijama iz Sarajeva. Od početnih 14 destinacija sada su direktno povezane 23 destinacije, dok se direktnim vezama pridružila još jedna država, odnosno Slovenija.
Širenjem mreže, pristup Europi postaje sve jednostavniji. Osim direktnih veza, kroz interkonekcije, iz Sarajeva se može do preko 350 destinacija kao i do država poput Francuske, Nizozemske, Luxembourga i Belgije.
˝Brzi rast zelene mreže samo nam je dodatni dokaz o uspješnosti našeg poslovnog modela i u BiH. Sretni smo što povezivanjem Sarajeva s europskim metropolama omogućujemo ovako jednostavna putovanja. S druge strane smo omogućili i jednostavan pristup Sarajevu kao turistički vrlo atraktivnom gradu.˝ – izjavio je Darko Jus, direktor FlixBusa CEE regije.
Sve destinacije, frekvencije putovanja, veze te cijene mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ili putem mobilne aplikacije. Osim široke mreže linija koja će i dalje rasti iz mjeseca u mjesec, FlixBus putnici profitiraju od mnogobrojnih pogodnosti: više prostora između sjedala, utičnice pored sjedala, besplatan internet, besplatna prtljaga te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska.

˝Iz iskustva znamo da našim putnicima dugosatne vožnje nisu problem. To su uglavnom oni između 18 i 35 godina, a najčešće ističu noćnu vožnju kao prednost te panoramsko razgledavanje gradova kroz koje se prolazi na putu. Udobnost, utičnica i besplatan internet je sve što im na takvom putovanju treba kako bi bili prisutni u svakom trenutku.˝ – izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE regiju.
 
 
(Bh-index)


The post FlixBus brzo širenje zelene mreže: U mjesec dana iz BiH dostupno direktno već više od 23 destinacije appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement