16.8 C
Jajce
Četvrtak, 28 rujna, 2023
BiH

FlyBosnia: Naši planovi se nisu promijenili, samo smo vraćeni nekoliko koraka unazad

Aviokompanija FlyBosnia vraća se na bh. nebo te će, kako su iz ove kompanije potvrdili za Klix.ba, početi letove krajem aprila.

Već neko vrijeme u ovoj kompaniji, kako su nam rekli, rade na oporavku i uspostavljanju operacija. Za sada, istakli su, rade na uspostavljanju linija sa sarajevskog aerdoroma, a o ostalim planovima smatraju da je još uvijek rano da govore.

Podsjetimo da se krajem prošle godine pojavila informacija da bi FlyBosnia mogla uspostaviti letove sa četiri aerodroma u Bosni i Hercegovini, ali izgleda da to još uvijek nije konačna odluka.

Iako na stranici kompanije FlyBosnia stoji najava da će iz Sarajeva letjeti na nekoliko destinacija, kao što su Rijad, Džeda, Doha, Kuvajt, Amman, Hurgada i drugi gradovi, iz ove kompanije kazali su nam kako plan letenja još uvijek nije konačan.

Najava destinacija na koje će FlyBosnia letjeti
Najava destinacija na koje će FlyBosnia letjeti

“Većinu destinacija na kojima smo ranije letjeli ponovo ćemo uspostaviti, a dodat ćemo i neke nove. Prvi avion koji će sletjeti na aerodrom u Sarajevu bit će AirBus A320”, kazali su nam iz ove aviokompanije.

FlyBosnia imala je brojnih problema do sada, a jedan od najvećih bila su ogromna dugovanja Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Iz ove kompanije kazali su nam kako su ta dugovanja izmirena te kako nastavljaju saradnju sa sarajevskim aerodromom.

“Puno kompanija u avijaciji nije uspjelo prebroditi pandemiju, a naša sreća vjerovatno je bila to što smo mali i što smo se držali savjeta i biznis plana stručnjaka da prvo unajmimo avion, a tek onda da kupimo svoj. Naši planovi se nisu promijenili, samo smo vraćeni nekoliko koraka unazad. Prvobitni plan da zastava BiH bude viđena na svjetskim aerodromima se nastavlja i nadopunjuje otplatnim planom i nadamo se vedrom nebu”, kazali su za Klix.ba iz aviokompanije FlyBosnia.

(Klix)

The post FlyBosnia: Naši planovi se nisu promijenili, samo smo vraćeni nekoliko koraka unazad appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Afganistanka rodila u vojnom avionu za evakuaciju

Jajce Online

Ivan Jurić TOP 30 – mlada nada košarke u užem krugu za U14 selekciju BiH

Jajce Online

Dodatni problemi za Slobodu: Devedžić ima četiri šava na glavi, Beganović povrijedio rame

Jajce Online