Connect with us

BiH

Formirana Operativna grupa za borbu protiv terorizma

Avatar

Published

on

Formirana Operativna grupa za borbu protiv terorizma

Stupio je na snagu Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji u borbi protiv terorizma, kojim se unaprjeđuje saradnja i koordinacija aktivnosti u borbi protiv terorizma, saopšteno je iz SIPA-e. Posebno značajno je formiranje Operativne grupe za borbu protiv terorizma, kao stalnog tijela strana potpisnica sa sjedištem u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Posebno je istaknuta pravovremena razmjena informacija, uspostava, sastav, nadležnosti, način rada i finansiranje radnih tijela i provođenje zajedničkih aktivnosti, kao i druga pitanja u cilju unapređenja borbe protiv terorizma i stvaranja sigurnijeg okruženja u Bosni i Hercegovini.

Strane potpisnice ovog značajnog sporazuma su: Državna agencija za istrage i zaštitu, Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Granična policija Bosne i Hercegovine, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Federalna uprava policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Služba za poslove sa strancima.

bhrt.ba

Objava Formirana Operativna grupa za borbu protiv terorizma pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement