Connect with us

BiH

Forza Italia: Sarajevska Vijećnica zbog koronavirusa u bojama italijan…

Avatar

Published

on

Foto: D. S./Klix.ba

Večeras je Vijećnica osvjetljena bojama italijanske zastave u znak solidarnosti s prijateljskom državom čiji građani ovih dana proživljavaju iskušenje života.

Večeras je Vijećnica osvjetljena bojama italijanske zastave u znak solidarnosti s prijateljskom državom čiji građani ovih dana proživljavaju iskušenje života.

Fasadu Vijećnice obojili su reflektori odlukom Grada Sarajeva, kao ilustracija i veliki simbol susjećanja sa Italijom u kojoj je do danas registrovano više od 21.000 slučajeva zaraze koronavirusom.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba

U Italiji je u posljednja 24 sata umrlo 175 osoba. Također, tokom posljednja 24 sata oporavilo se 527 osoba.

“Ta država je posljednjih sedmica žarište pandemije korona virusa. Iako se cijeli svijet, pa i mi u Bosni i Hercegovini suočavamo sa širenjem virusa i mjerama prevencije, šaljemo poruku prijateljima iz Italije da smo uz njih kao što su oni bili uz nas kada je bilo najteže. Samo oprez, odgovornost i strpljenje mogu biti pravi odgovor na izazov sa kojim se suočavamo”, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake.

Ambasador Nicola Minasi i gradonačelnik Abdulah Skaka Ambasador Nicola Minasi i gradonačelnik Abdulah Skaka

Od početka zaraze umrla je 1.441 osoba, a oporavilo se njih ukupno 1.966. Broj pacijenata koji se smatraju izuzetno bolesnim porastao je za 190 i danas iznosi 1.518.

Klix.ba

Objava Forza Italia: Sarajevska Vijećnica zbog koronavirusa u bojama italijanske zastave pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement