Connect with us

BiH

FOTO: Detalji akcije “Maglić”: Uhapšeno 12 osoba, pao i pomoćnik direk…

Avatar

Published

on

FOTO: Detalji akcije "Maglić": Uhapšeno 12 osoba, pao i pomoćnik direktora KPZ-a Foča

FOTO: Detalji akcije "Maglić": Uhapšeno 12 osoba, pao i pomoćnik direktora KPZ-a Foča

U akciji “Maglić” inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS uhapsili su ukupno 12 osoba, među kojima i pomoćnika direktora KPZ-a Foča Sretena Matovića, piše Dnevni avaz.

U policiji navode da se svima na teret stavlja da su počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te nesavjestan rad u službi.

– Osumnjičeni su bili umiješani u razne kriminalne aktivnosti, među kojima je i omogućavanje pogodnosti pojedinim osuđenicima. Čak postoji sumnja da su pojedinci bili umiješani i u trgovinu drogom – kaže izvor blizak istrazi.

Akcija “Maglić” je počela u jutarnjim satima i tokom dana izvršeni su pretresi na 28 lokacija širom RS, dok su Specijalna antiteroristička jedinica i Žandarmerija pretresli zatvore u Foči i Trebinju, i to redom od službenih prostorija do ćelija.

Portparol MUP-a RS Mirna Miljanović kaže da je akcija usmjerena na hapšenje osoba za koje se sumnja da su počinile krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te nesavjestan rad u službi.

– Pretresi su izvršeni na više lokacija u Banjoj Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Foči, Istočnom Sarajevu i Trebinju. Tom prilikom pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima – rekla je Miljanović.

Akcija se provodi prema nalogu Okružnog tužilaštva u Trebinju, gdje je oko 15 sati policija počela da dovodi osumnjičene na saslušanja.

FOTO: Detalji akcije "Maglić": Uhapšeno 12 osoba, pao i pomoćnik direktora KPZ-a Foča FOTO: Detalji akcije "Maglić": Uhapšeno 12 osoba, pao i pomoćnik direktora KPZ-a Foča FOTO: Detalji akcije "Maglić": Uhapšeno 12 osoba, pao i pomoćnik direktora KPZ-a Foča

(Srednjabosna.com)

Objava FOTO: Detalji akcije “Maglić”: Uhapšeno 12 osoba, pao i pomoćnik direktora KPZ-a Foča pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement