Connect with us

Jajce Online

Frenkijev roman “Koraci” već treći mjesec najtraženiji naslov u Knjiga…

Avatar

Published

on

Autobiografski roman popularnog muzičara Frenkija “Koraci”, koji pokriva period od njegove najranije mladosti do uspona na regionalnoj muzičkoj sceni, već je treći mjesec najtraženiji naslov u najvećoj online knjižari u BiH Knjiga.ba.

Roman je nastajao prethodnih godinu dana, Frenkie ga je ispripovijedao, a zapisao mladi pisac Boris Lalić.

Lista knjižare Knjiga.ba najtraženijih naslova za august je sljedeća: 1. Koraci (Frenkie), 2. Sretna žena, 3. Bogati otac, siromašni otac, 4. PTSP Spomenar, 5. Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu, 6. 48 zakona moći, 7. Sve dok ne svane, 8. Sarajevski John Doe, 9. Budni u pet (i vaš je čitav svet) te 10. Alea.

Iz Knjiga.ba posebno preporučuju:

Knjga Alme Taletović “Sretna žena”, motivacijski je vodič za svaku ženu koja želi da radi na sebi i da živi sretnije. Predstavlja spoj popularne psihologije, nauke i vjere i nastavlja se na prethodnu knjigu “Sretni ljudi”, s tim što aktuelizira tematiku koja čini sastavni život svake žene. U knjizi se nalaze brojne tehnike samopomoići i primjeri afirmacija kako biste sebi pomogle u prevazilaženju teških stanja i emocija te živjele život bolje i kavlitetnije.

Tu je i knjiga Senada Švrake “Alea”. Za kormilom devetmetarske jedrilice ALEA, tuzlanski moreplovac Senad Švraka je prokrstario Mediteran, Crveno more i Indijski okean, kao prvi Bosanac kome je to pošlo za rukom. Od prvih nesigurnih izlazaka na more, savladavanja osnova jedrenja i navigacije, do borbe sa nevremenom na Jadranu, opasnog Crvenog mora, nadmudrivanja sa piratima u Adenskom zalivu i naporne prekookeanske plovidbe koja je brod i kapetana odvela čak do Tajlanda, Senad zanimljivim i pristupačnim stilom vodi čitaoca u egzotični svijet dalekih mora. ALEA je vrhunsko štivo u kojem će svaki zaljubljenik u more i avanture, ali i svaki ljubitelj dobre priče, istinski uživati.

Stotine fotografija sa krstarenja, kao i nekoliko odlomaka iz knjige, dostupni su na Facebook stranici autora i omogućuju uvid u začuđujuće bogatstvo sadržaja opisanog u knjizi, saopćeno je iz Knjiga.ba.

 

 

 

(Fokus.ba)

Objava Frenkijev roman “Koraci” već treći mjesec najtraženiji naslov u Knjiga.ba pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement