Connect with us

Jajce Online

Fudbalski klub svBKC BiH iz Frankfurta piše historiju

Avatar

Published

onFudbalski klub svBKC Bosna i Hercegovina iz Frankfurta piše historiju, fudbalsku historiju koja će još jednom društvu pokazati da Bosna i Hercegovina ima izuzetnih talenata, bez obzira gdje živjeli, igrali i u kojoj se nogometnoj ligi takmičili.
Niz uspjeha
Bosanci i Hercegovci u dijaspori šire dobar glas o domovini, oni su najbolji ambasadori naše zemlje. Svjesni su da će pozitivnim djelovanjem zaslužiti poštovanje onih koji ih okružuju, ali isto tako da će brojnim aktivostima i kontinuiranim naporima, ispisati priče koje zaslužuju biti ispričane, diljem svijeta. Priča o fudbalskom klubu iz Frankfurta potvrđuje da naši ljudi u dijaspori vole sport i znaju kako se organizovati i imati respektabilno sportsko društvo, a time ujedno izazvati val pozitivnih posljednica po domovinu.
Fudbaleri svBKC Bosna i Hercegovina zabilježili su izniman, historijski, uspjeh. Nakon ulaska u Gruppenligu prije tri godine, ostvarili su naredni napredak i ulazak u, sportski vrlo ozbiljnu, Verbandsligu. Ovim činom, svBKC Bosna i Hercegovina je uvršten u treću jakosnu grupu svih frankfurtskih fudbalskih klubova (ukupno oko 90 klubova), iza Eintrachta (Bundesliga) i FSV Frankfurta (3. liga), zajedno sa još šest klubova koji se također takmiče u Verbandsligi.
Činjenica je da slika koju fudbaleri najuspješnijeg bosanskohercegovačkog kluba u dijaspori šalju u eter, budi interes i pažnju javnosti, a ujedno je i svojevrsni poziv iseljenicima iz Bosne i Hercegovine da se pridruže, kako na terenu, tako i na tribinama. Fudbaleri spomenutog kluba ne samo da nižu uspjehe, svojim nastupima okupljajući bosanskohercegovačke iseljenike, nego neizostavno je spomenuti da je njihovo djelovanje i od nacionalnog značaja. Bosna i Hercegovina može biti ponosna na priče poput ove koje nam dolazi iz Frankfurta.
Iz svBKC-a Bosna i Hercegovina kažu da im je izazov za narednu sezonu osigurati finansijska sredstva, jer sa napretkom, rastu i izdaci, ali također poručuju da vjeruju da će njihovi sponzori, kojima su iznimno zahvalni, i dalje biti podrška na putu pobjeda. Navode da postoji namjera i aktiviranja dodatnih omladinskih ekipa, uz već postojeću ekipu A-Juniora, što je strateški korak da iz sopstvenog naraštaja osiguraju dugoročni fudbalski kvalitet prve i druge ekipe.
Posljednja utakmica u ovoj sezoni je na rasporedu 26. maja 2019. u 15 sati, te domaćini pozivaju navijače da ovom prilikom isprate ovaj meč, a nakon toga zajednički proslave ulazak u višu ligu.
 
 
(akos.ba)
Objava Fudbalski klub svBKC BiH iz Frankfurta piše historiju pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement