Connect with us

BiH

Garantovali klađenje na sigurno i otuđili 185.000 maraka

Avatar

Published

onKantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu zatražilo je u petak pritvor za tri osobe koje se sumnjiče da su na Facebooku otvorili lažni profil i nudili usluge klađenjana navodno sigurne dobitke čime su od D.L. iznudili oko 185.000 maraka.
Pritvor je predložen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, uništavanja i skrivanja dokaza i tragova te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.
Riječ je o muškarcima u dobi od 23 i 21 godinu, dok su 26-godišnjaku N.D predložene mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrana putovanja, kao i zabrana sastajanja s određenim osobama.
Muškarci B.M., M.D. i D.V. sumnjiče se za kaznena djela prevare i iznude nakon što su na Facebooku otvorili lažni profil i nudili usluge klađenja na navodno sigurne parove.
Kako bi eventualne mušterije doveli u zabludu postavljali su fotografije lažnih dobitaka kladioničarskih listića te fotografije i videozapise velikog broja novčanica.
U julu 2018. stupili su u kontakt s D.L. koju su oštetili garantirajući joj da će u slučaju da parovi ne budu dobitni, moći ostvariti povrat uloženog novca.
Tako su u više navrata od oštećene iznudili oko 185.000 maraka koja im je novac uplaćivala preko Western Uniona i PostNeta.
Kad je oštećena shvatila da je izgubila novac javili su joj se drugi osumnjičenici koji su joj obećali pomoć u povratku izgubljenih sredstava.
 
 
(RSA)
Objava Garantovali klađenje na sigurno i otuđili 185.000 maraka pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement