18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
Jajce Online Sport

Generalni sekretar FS Kosova: Nećemo dozvoliti odigravanje sutrašnjeg …

Nećemo dozvoliti odigravanje sutrašnjeg meča Kupa Srbije Trepča-Crvena zvezda u Zvečanu, rekao je Erold Salihu, generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova.

Nećemo dozvoliti odigravanje sutrašnjeg meča Kupa Srbije Trepča-Crvena zvezda u Zvečanu, rekao je Erold Salihu, generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova.

Fudbaleri Crvene zvezde iz Beograda sutra bi na stadionu u Zvečanu od 14 sati trebali igrati utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče iz Mitrovice.

”Nećemo dozvoliti igranje utakmice, jer narušava teritorijalni integritet naše države”, izjavio je Salihu za Radio-televiziju Kosova, dodavši:

”Utakmica Crvene zvezda se odigrava na tuđoj teritoriji i za to je potrebna saglasnost Fudbalskog saveza Kosova. Našao se neko pametan da zvaničnu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što nije u skladu sa statutom FS Kosova, FIFA-e i UEFA-e. Fudbalski savez Kosova nikada neće dati odobrenje da se utakmica odigra. Dozvolit ćemo uvijek da Crvena zvezda, Partizan ili bilo ko drugu igra prijateljske ili utakmice humanitarnog karaktera, ali zvanične ne mogu igrati”.

FK Trepča osnovan je 1932. godine i nekada se takmičio i u Prvoj ligi SFR Jugoslavije. Nakon rata na Kosovu 1999. godine klub je podijeljen, pa postoji FK Trepča koja se i danas takmiči pod okriljem FS Srbije i nastupa u Zvečanu, na sjeveru Kosova, te KF Trepča iz Mitrovice koja igra u Drugoj ligi Kosova.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Generalni sekretar FS Kosova: Nećemo dozvoliti odigravanje sutrašnjeg meča Trepča-Crvena zvezda pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Povoljni uslovi za vožnju na putevima u BiH

Jajce Online

Koronavirus u BiH, podaci u protekla 24 sata

Jajce Online

Ana Nikolić vlasnica najskuplje pjesme na estradi, a evo ko je prati u stopu

Jajce Online