9 C
Jajce
Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
Turizam

Girolata: Turistički biser Korzike

U svijetu postoji toliko lijepih destinacija koje oduzimaju dah kako svojim prirodnim ljepotama, tako i bogatom ponudom.Bilo da se odlučite za udaljene egzotične otoke ili one koji se nalaze u Europi nećete pogriješiti.

Svaki od tih otoka ima ono nešto što ih čini posebnima i dragocjenima.

A što to ima Korzika?

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za Korziku ili četvrti otok po veličini u Sredozemnom moru koji se smjestio na sjeveru Mediterana između Ligurijskog i Tirenskog mora. Korzika je pokrajina Francuske koja za razliku od ostalih regija ima veću neovisnost.

Korzika je otok na 200 km udaljenosti od Azurne obale, sjeverno od Sardinije i zapadno od Toskane. Poznata je kao čarobni otok s preko 200 plaža i više od 1.000 km obale. Jedna od najpopularnijih lokacija na otoku je Girolata.

Jeste li čuli za Girolatu? Na sjeverozapadnom dijelu Korzike nalazi se po nekima naljepši zaljev na svijetu na kojem se nalaze dva prirodna rezervata uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine.

 

 

  • Cijeli zaljev je poznat po oštrim stijena

    Cijeli zaljev je poznat po oštrim stijena

    FOTO: AGENCIJE


Prirodni rezervati su dostupni samo uz pomoć čamca, a dolazak je obilježen pogledom na zanimljive formacije stijena isklesane pod utjecajem mora, vjetra i raznih vulkanskih aktivnosti. Cijeli zaljev je poznat po oštrim stijena, “strašnim” liticama i brojnim uvalama.

Jedna od popularnih lokacija je izolirano malo mjesto Girolata koje broji oko 200 stanovnika. U selu se nalazi nekoliko znamenitosti koje vrijedi posjetiti kao što su tvrđava i kula koji stoje kao zaštitnik i čuvaju ovo simpatično turističko odredište.

 

  • Korzika je otok na 200 km udaljenosti od Azurne obale

    Korzika je otok na 200 km udaljenosti od Azurne obale

    FOTO: AGENCIJE


Unatoč tome što je Girolata malo mjesto ona ima sve potrebno kako bi se svaki turist osjetio dobrodošlim. Najveća prednost mjesta je bogat biljni i životinjski svijet te čisto more.

Girolata je oduvijek privlačila mnoge s jahtama koji se ovdje znaju usidriti i tako provesti najljepši godišnji odmor. Pješčana plaža s jedne strane, čudesne znamenitosti s druge strane i prekrasna okolica, samo su jedan od atributa zašto treba krenuti prema čudesnom otoku Korzika.

 

 

(avaz)

The post Girolata: Turistički biser Korzike appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Sjetili se preventivnih mjera kad se snijeg počeo topiti!?

Jajce Online

Doček Nove godine u Beogradu – odlična destinacija!

Jajce Online

Vodopad postaje glavna koncertna destinacija!

Glavni Urednik