Connect with us

BiH

Građani BiH prošle godine od banaka uzeli 2,3 milijardi KM kredita

Avatar

Published

onBanke u Federacije BiH u prošloj godini dale su građanima 2,3 milijardi KM kredita, što je za šest odsto ili 266 miliona KM više nego u 2015. godini, podaci su federalne Agencije za bankarstvo.
 U prošloj godini, prema podacima ove agencije, ukupno je plasirano devet milijardi KM novih kredita, što je za 18 odsto ili 1,4 milijardi maraka više u odnosu na godinu prije, navodi današnji zagrebački Večernji list BiH.
U FBiH u 2016. godini zabilježena su pozitivna kretanja u segmentu sektorskog kreditiranja, odnosno veće kreditiranje privatnih preduzeća nego stanovništva.
Od ukupno plasiranih kredita na privredu se odnosi 72 odsto, a na stanovništvo 25 odsto, dok je na kraju 2015. godine ovaj odnos bio 68 odsto za privredu i 27 odsto za stanovništvo.
Prema podacima Agencije za bankarstvo FBiH, broj loših kredita, odnosno kredita koji se ne vraćaju nikako ili se ne vraćaju u skladu s rokovima, u prošloj je godini smanjen za četiri odsto ili 66 miliona KM u odnosu na kraj 2015. godine.
 
(Faktor.ba)


The post Građani BiH prošle godine od banaka uzeli 2,3 milijardi KM kredita appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement