Connect with us

Jajce

Grkokatolici hodočastili u svetište sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju

Avatar

Published

on

Vjernici, njih oko 150, predvođeni župnicima na čelu s ordinarijem Križevačke eparhije o. Milanom Stipićem, pohodili su poznato svetište u Podmilačju gdje je u kripti nove crkve služena svečana liturgija. U homiliji je ordinarij Stipić istaknuo kako je Ivan Krstitelj prema riječima Spasitelja najveći među rođenima od žene.

Njegova veličina bila je u hrabrom naviještanju istine i u pozivu cijelom narodu na pokajanje i pripremu za dolazak Spasitelja Isusa Krista. Raskajano srce prepoznaje Isusa Krista dok oholo srce Krista ne može prepoznati, a njegovo evanđelje mu je neprihvatljivo. “Mi smo se okupili u ovom svetištu kako bismo molili zagovor za sve nas grkokatolike i našu Križevačku eparhiju.

Molimo Boga i zagovor Sv. Ive da svojim Duhom obnovi cijelu našu zajednicu, sve naše vjernike i svećenike. Ovo svetište je jedinstveno upravo po tome što je posvećeno Ivanu Krstitelju, Kristovom Preteči, a njegova tradicija kontinuirano traje već više od šest stoljeća. Sve nas raduje zajedništvo naših vjernika i svećenika iz cijele naše Eparhije”, rekao je ordinarij Stipić.

Ordinarij se zahvalio, javlja IKA, svim svećenicima na sudjelovanju, a osobito o. Aleksandru Hmilju i o. Marjanu Jeftimovu koji su se prvi zauzeli oko organizacije hodočašća. Nakon liturgije bila je procesija od nove do stare crkve gdje je učinjen zavjet sv. Ivanu Krstitelju da čuva i moli Svevišnjega za Križevačku eparhiju.

Hodočasnike su srdačno primili franjevci koji su čuvari svetišta i iskazali dobrodošlicu te pozvali grkokatolike da ubuduće svake godine hodočaste u ovo svetište. Na povratku su hodočasnici obišli povijesni grad Jajce i Plivsko jezero.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement