Connect with us

Jajce Online

Guardiola priznao grešku: Pogrešno sam prognozirao karijeru Davida Sil…

Avatar

Published

on

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola govorio je o tome da je pogriješio prognozirajući da se David Silva neće snaći u Engleskoj.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola govorio je o tome da je pogriješio prognozirajući da se David Silva neće snaći u Engleskoj.

Godinama unazad, David Silva je jedan od najboljih fudbalera u Premier ligi, a takve prognoze nije davao Pep Guardiola.

„Na svu sreću, potpuno sam pogriješio misleći da se neće snaći u Engleskoj. On je jedan od najinteligentnijih igrača koje sam ikada vidio. On je jedan od najboljih igrača na svijetu kada govorimo o snalaženju na malom prostoru“, rekao je trener Cityja i dodao:

„On je tako sićušan i nije igrač koji igra između dva šesnaesterca u klasičnom smislu i gledajući ‚spolja‘ činilo mi se da će se mučiti u Engleskoj – to je bio moj prvi utisak. Nije problem odigrati dobru sezonu, to mogu mnogi igrači, ali Silva je sada u desetoj godini svog boravka u PL i nevjerovatan je. Ima mnogo takmičarskog duha u sebi. Ima odličnu sposobnost da hladnokrvno reaguje u problematičnim situacijama i takvi mentalni kvaliteti su doprinijeli tome da ‚preživi‘ u Premijer ligi dugo. Treba time da se ponosi“, dodao je španski trener.

TABELA PREMIER LIGE

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Guardiola priznao grešku: Pogrešno sam prognozirao karijeru Davida Silve u Engleskoj pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement