Connect with us

BiH

Gudeljević: Formirati Komisiju za koordinaciju pitanja mladih

Avatar

Published

on

Gudeljević: Formirati Komisiju za koordinaciju pitanja mladih

Delegacije vijeća mladih iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine posjetile su Ministarstvo civilnih poslova BiH što je ujedno bila i njihova prva zvanična posjeta jednom ministru civilnih poslova od kada vijeća djeluju.

Teme razgovora su se odnosile na ponovno pokretanje rada Komisije za koordinaciju pitanja mladih BiH, jačanje institucionalne podrške mladima i omladinskom sektoru u BiH kao i međunarodni sporazumi i obveze koje je država BiH preuzela kada je u pitanju omladinski sektor u BiH.

Ohrabrujuća vijest iz Vijeća mladih Federacije je da je konstituirano novo rukovodstvo te da konačno imaju legitimnog potpisnika potencijalnog Sporazuma o saradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH.

Razgovarano je i o neuključenost četiri kantona u rad Vijeća mladih Federacije BiH, a riječ je Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, Hercegbosanskom kantonu, Zeničko-dobojskom kantonu i Hercegovačko neretvanskom kantonu koji još nemaju formirana vijeća mladih.

U vezi s tim, dogovoreno je pokretanje zajedničkih aktivnosti kako bi se i ove zajednice čim prije aktivno uključile u rad Vijeća mladih Federacije BiH.

Ministrica Gudeljević je naglasila da želi na svaki raspoloživ način pomoći vijećima mladih u BiH, mladima općenito i da će uložiti sve napore da Komisija za koordinaciju pitanja mladih BiH bude formirana do kraja ove godine, nakon pune tri godine pauze.

Sastanku su prisustvovali Mladen Pjevčević uime Omladinskog vijeća Republike Srpske te Nikola Kandić i Jasmina Banjalučkić uime Vijeća mladih Federacije BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

bhrt.ba

Objava Gudeljević: Formirati Komisiju za koordinaciju pitanja mladih pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement