Connect with us

BiH

Gužve na graničnim prelazima na sjevernim izlazima iz BiH

Avatar

Published

on

Gužve na graničnim prelazima na sjevernim izlazima iz BiH

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz naše zemlje.

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz naše zemlje.

Na graničnim prelazima Doljani, Deleuša i Hum, pojačan je promet vozila na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra obustavlja se saobraćaj od 08 do 20 sati na regionalnom putu R- 443 Kiseljak-Kreševo. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kreševo-Lepenica-Kiseljak.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, do 15.09.2019.godine, od 11.00 do 11:45 sati saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Klix.ba

Objava Gužve na graničnim prelazima na sjevernim izlazima iz BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement