9.8 C
Jajce
Četvrtak, 8 veljače, 2024
Turizam

Hamburg: Grad mostova, kulture i zabave

U ovoj njemačkoj metropoli postoji veliki broj rječica i kanala premoštenih sa više od 2.500 mostova, pa je time grad sa najviše mostova u Evropi. Ima ih više nego Venecija (400), Amsterdam (1.200) i London zajedno. Većina stvari koje vrijedi vidjeti nalazi se u centru grada. Krasi ga jezero Alster, koje je ljeti centar života u Hamburgu. Tada je najbolje krenuti na putovanje brodom te u trenutku zamijeniti čelično sivilo metropole nježnim zelenilom i plavetnilom okoline grada.

Jedan od kurioziteta ovog grada je “ulica crvenih fenjera” Reepadbahn, slična onoj, poznatijoj, u Amsterdamu. Duž nje nalaze se i popularni gradski lokali i teatarske kuće, te nije samo crvena zona. U ovom gradu prepunom klubova i kafića ima i bezbroj zanimljivih restorana, a neki od njih su i jako ekstravagantni. Tako da ako želite da jedete u mrklom mraku ili u ledenom eskimskom ambijentu, obavezno posjetite Hamburg.

Za one najmlađe jako je interesantan i životinjski park, u kojem se nalazi više od 70 vrsta životinja, a odmah pored njega je i tropski akvarijum, u kojem je tropska klima. Jedna od odličnih stvari je to što se posjetioci lako snalaze u Hamburgu, jer je centar kompaktan, a i sistem transporta izvrstan.

(Klix)

The post Hamburg: Grad mostova, kulture i zabave appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Znate li za šarmantnu Francusku ulicu u Istanbulu

Jajce Online

Slane planine Egipta nova turistička atrakcija

Jajce Online

Destinacije kao stvorene za nepopravljive romantike

Jajce Online