Connect with us

BiH

HDZ BIH i SDA skoro postigli sporazum u Jajcu?!

Avatar

Published

on

HDZ BIH i SDA skoro postigli sporazum u Jajcu?!

Politička trakavica u Jajcu će ipak dobiti svoj završni epilog, kako nam navode naši izvori. SDA i HDZ BiH su navodno pred dogovorom oko uspostave vlasti u Jajcu, piše Centralna.ba.

Podsjetimo, SDA je nastojala napraviti vlast sa HDZ 1990 i to nisu uspjeli radi manjka discipline pojedinih vijećnika tadašnje koalicije.

Tokić je nastavio pregovore sa Savezom i ostalim strankama, no ipak će se većina izgleda stvoriti sa Edinom Hozanom i Ivom Šimunovićem.

Izvori kažu da je ova opcija najlošija, ali da ipak nije bilo snage ili volje u ostalim strankama da razbiju taj duopol. Narod i pravda je kritizirala dosadašnju koaliciju, SDP to vječito radi, SBB je doduše bio pretežno vjeran SDA-u i Savezu, dok je HDZ 1990 jedini jasno pokazao kako želi preuzeti vlast i razbiti taj duopol, tu ljubav.

Kako će izgledati potencijalno ista koalicija u Jajcu ne zna se, međutim tvrdi se da će se probuditi oporba unutar obJe vodeće stranke. Dio SDA smatra da se HDZ mogao izbjeći jer napokon postoji alternativa u Tokiću i mladim ljudima oko njega, dok će oporba unutar HDZ-a BiH nakon ove trakavice napasti sadašnje vodstvo zbog loših izbornih rezultata zbog kojih su Hrvati dovedeni u poziciju da budu preglasavani, kao što se to ovih dana događa u Busovači. To je, kako je poznato i razlog zbog kojeg HDZ 1990 u Jajcu ne želi podržati dosadašnje političko vodstvo Hrvata u Jajcu.

Tokić očito nema namjeru popustiti Šimunoviću, pa po cijenu toga da ne bude dio vlasti.

Politička trakavica u Jajcu očito nije ni prva bi zadnja i sigurno je da nas čeka uzbudljiv politički život u Jajcu.

 

(Centralna.ba)

The post HDZ BIH i SDA skoro postigli sporazum u Jajcu?! appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement