Connect with us

BiH

HDZ: Osuđujemo zapaljivu retoriku SDA i opstrukciju uspostave vlasti

Avatar

Published

on

HDZ: Osuđujemo zapaljivu retoriku SDA i opstrukciju uspostave vlasti

BiH

Ured za informiranje

Potpisani dogovor narušen je ucjenama bošnjačkih predstavnika na razini Predsjedništva BiH, te negiranjem okvira istog, kažu u HDZ-u

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH priopćila je kako je međustranački sporazum o implementaciji izbornih rezultata narušen ucjenama bošnjačkih predstavnika na razini Predsjedništva BiH, te negiranjem okvira istog – političkim zastojem u kojem HDZ BiH nije sudjelovala i za vrijeme kojeg je pozivala na konstruktivan dijalog.

“Potpisivanje Sporazuma o načelima uspostave vlasti prihvaćeno je kao obećavajuća prilika za cjelokupni napredak u BH društvu i u europskim i euroatlantskim integracijama. Potpisani dogovor narušen je ucjenama bošnjačkih predstavnika na razini Predsjedništva BiH, te negiranjem okvira istog – političkim zastojem u kojem HDZ BiH nije sudjelovala i za vrijeme kojeg je pozivala na konstruktivan dijalog”, priopćio je u subotu Ured za informiranje HDZ-a BiH.

HDZ BiH u priopćenju osuđuje “zapaljivu retoriku i lažne navode SDA o dvoličnoj politici integracija”, ističući da je upravo vodeća hrvatska politička opcija ona pod čijim se okriljem predao zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, kao i Odgovori na Upitnik Europske komisije.

“Hrvatski politički predstavnici su, za razliku od deklarativnog djelovanja SDA koja danas surađuje s političkim opcijama koje su blokirale usvajanje i slanje ANP-a u Vijeću ministara, dali značajan doprinos integracijama obnašanjem funkcija ministra obrane BiH, zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara BiH, predsjednika Povjerenstva za NATO integracijski proces i voditelja Povjerenstva za NATO u Parlamentarnoj skupštini BiH”, navodi HDZ BiH.

U priopćenju se ističe kako “pokušaji nametanja alternativnih povijesnih činjenica neće okaljati značaj kojeg je Herceg Bosna dala našoj domovini”.

“Upisana u Washingtonski sporazum i ugrađena u Federaciju Bosne i Hercegovine, Herceg Bosna sastavni je dio povijesti BiH, koja je branila državni teritorijalni integritet, preuzimajući ključnu ulogu u zaštiti i stvaranju suvremene Bosne i Hercegovine”, stoji u priopćenju.

HDZ BiH poručuje kako su svjesno produbljivanje političke krize, kršenje uspostavljenih dogovora, narušavanje temeljnih državnih odrednica, povrede državnog identiteta, povrede presuda Ustavnog suda i međunarodnih sudova, negiranje konstitutivnosti, osporavanje jednakopravnosti i zalaganje za priznavanje nelegitimnih predstavnika, dio destruktivnog ponašanja bošnjačkih predstavnika okupljenih oko SDA.

“Hrvatski politički predstavnici ustrajni su u nastojanjima da BiH približe EU i NATO savezu, te, u konačnici, članstvu. Hrvatska demokratska zajednica poziva SDA na suzdržavanje od izazivanja daljnjih netrpeljivosti, te na potpuno opredjeljenje za europsku i euroatlantsku viziju BiH, prihvaćanje europskih vrijednosti i poštivanje konstitutivnih naroda”, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava HDZ: Osuđujemo zapaljivu retoriku SDA i opstrukciju uspostave vlasti pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement