Connect with us

BiH

Helez osuđen na šest mjeseci zatvora zbog lažnog svjedočenja na sudu

Avatar

Published

on

Helez osuđen na šest mjeseci zatvora zbog lažnog svjedočenja na sudu

Državni parlamentarac i potpredsjednik SDP-a Zukan Helez osuđen je na šest mjeseci zatvora za krivično djelo davanja lažnog iskaza, saznaje Klix.ba.

Prije šest dana u Općinskom sudu u Bugojnu okončan je glavni pretres i izrečena je presuda Zukanu Helezu i Halilu Ugarku.

“Sud je optuženog Zukana Heleza osudio na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, a optuženom Halilu Ugarku izrekao uslovnu osudu kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci i istovremeno odredio da se ova kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od godinu od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo”, rečeno je za Klix.ba iz bugojanskog suda.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, prije nekoliko godina dogodio se incident, nakon čega je Helez svjedočio na sudu da je u vrijeme incidenta bio sa svojim rođakom na potpuno drugom mjestu. Istragom je utvrđeno da je Helezov rođak ipak bio na mjestu incidenta, što je dokazano snimkom s nadzorne kamere.

Treba istaći da presuda nije pravosnažna i da okrivljeni imaju pravo žalbe.

Zukan Helez, zamjenik predsjedavajućeg Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i potpredsjednik SDP-a, je i 2014. godine imao problema sa zakonom, također u Bugojnu.

Tada je osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci zbog tučnjave u kafani.

U to vrijeme Helez je bio federalni ministar za boračka pitanja, a prema detaljima iz presude Helez je u pratnji dvije osobe ušao u ugostiteljski objekat u vlasništvu Benjamina Hajdarevića, šakom ga udario u sljepoočnicu te su ga njih trojica udarali dok nije izgubio svijest.

 

 

(Klix)

The post Helez osuđen na šest mjeseci zatvora zbog lažnog svjedočenja na sudu appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement