Connect with us

BiH

Helikopter Oružanih snaga BiH angažiran na gašenju požara kod Mostara

Avatar

Published

on

Helikopter Oružanih snaga BiH angažiran na gašenju požara kod Mostara

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas je nastavio gasiti požar kod Mostara, nakon što je u petak, dan prije, otpočeo gašenje na tom području.

U petak rano ujutru 2. helikopterski skvadron Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH s helikopterom UH-1H iz vojarne “Rajlovac”, još je bio angažiran na gašenju požarišta u širem području općine Prozor, na kojem je gasio požar još od srijede 8. travnja.

Nakon ove zadaće 2. helikopterski skvadron OS BiH s dvije posade i jednim helikopterom UH-1H, istoga dana se angažira i na gašenju šumskog požara nastalog na širem području grada Mostara. Zrakoplovno osoblje, tehnika za potporu i helikopter upućeni su na lokalitet Livač, odakle su počeli s gašenjem požara na području Mostara.

U petak je lokaliziran dio požara na lokalitetu Livač u blizini naseljenih mjesta. Bačeno je više od 15 vedara vode i lokaliziran požar na komunikaciji prema Rujištu, gdje se također nalaze stambeni objekti.

Zadaća kod Mostara, koja je nastavljena i u subotu, provodi se uz sve potrebne sigurnosne mjere u vrijeme pandemije covid-19.

Pripadnici 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH tijekom pandemije covid-19, helikopterima UH-1H iz zraka su gasili požare kod Drvara 19. ožujka, kod Tuzle 8. travnja te istoga dana drugim helikopterom na području općine Prozor, gdje su nastavili gašenje 9. i 10. travnja, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH. 

bhrt.ba

Objava Helikopter Oružanih snaga BiH angažiran na gašenju požara kod Mostara pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement