24.1 C
Jajce
Petak, 24 rujna, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Herojski čin policajca iz BiH: Trčao u opasnost i spašavao živote

almedin

Američki policajac bosanskohercegovačkog podrijetla Almedin Ajanović našao se u središtu pažnje tamnošnjih medija zbog herojskog čina.

Ovaj viši policijski službenik iz gradića Lilburn u saveznoj državi Georgija, spasio je dvije osobe iz zapaljenog vagona.

Iako nije bio na dužnosti, Ajanović je čuo poziv preko radiostanice zbog vlaka koji je iskočio iz tračnica, a koji je gorio i iz kojeg su se čule eksplozije.

Pješke, krećući se kroz šumu, stigao je do mjesta nesreće.

Iz vagona je čuo da dopiru muški glasovi, a bez puno razmišljanja, unatoč upozorenjima na opasnost od visoke voltaže, hrabri policajac spasio je dvojicu muškaraca, prenosi Radio Sarajevo.

“Možemo biti ponosti na našeg policajca i njegov nesebični pristup u itekako izazovnom zadatku koji je obavio”, kazao je Emil Powella, član gradskog vijeća Lilburna.

“Ponosan sam na našu policiju, na policajce poput Ajanovića koji je trčao u opasnost kako bi pomogao onima koji su u nevolji”, rekao je Dunn, prenosi 11alive.com.

(Srednjabosna.com)

Objava Herojski čin policajca iz BiH: Trčao u opasnost i spašavao živote pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Zabrana nargila i dalje na snazi u FBiH

Jajce Online

Policajac koji je spasio dječaka od sigurne smrti u Zenici: Uspio sam ga uhvatiti za natopljenu jaknu, on je samo vrištao

Jajce Online

Projekt izgradnje tunela Prenj, najdužeg u regiji

Jajce Online