Connect with us

BiH

Hirurg iz Zenice Anel Okić koji je u avionu operirao Francuza pozvan n…

Avatar

Published

onPriča Zeničanina Anela Okića koji je spasio život Francuzu na avionskom letu izvršivši operaciju i tako dospio u bh. i regionalne medije, dobila je svoj nastavak nakon što ga je Francuz pronašao na Facebooku i zahvalio mu se na svemu.

Hirurg Kantonalne bolnice Zenica Anel Okić letio je na relaciji Panama – Pariz, a na visini od blizu 10.000 metara pozlilo je jednom Francuzu kojem je pomogao nakon upita stjuarta aviona da li na letu ima doktora.
Okić je tada u samo nekoliko minuta uspio riješiti probleme Francuza koji su već tada bili životno ugrožavajući s obzirom da je veoma teško disao i imao oteknuto koljeno zbog ujeda.
Sve se dobro završilo mini operativnim zahvatom i infuzijom, a priča je nakon četiri dana dobila svoj epilog. Okiću se javio Francuz sa fotografijom i prigodnom zahvalno.
“Hvala ti ponovo za sve što si uradio, bez tebe, ne znam kako bi sve završilo. Ako voliš putovanja i avanture, možda ti se svidi jedna koju sam uradio s prijateljima. Ako budeš dolazio u Francusku, javi se, bit će mi zadovoljstvo pozvati te u restoran”, napisao je Francuz u poruci koju je objavio Okić.
Uz poruku je poslao i fotografiju koju je napravila njegova djevojka nakon sretnog epiloga, a Okić je kazao da će uskoro na kontrolu u Francusku.
“Njegovo hvala i potvrda ljekara da smo uradili pravu stvar je najvažnije od svega. Pozvani smo u Francusku tako da uskoro idemo na kontrolni pregled”, napisao je Okić koji je za svoj hrabri čin nagrađen i od Air France s besplatnim putovanjem. Priču o hrabrom poduhvatu Zeničanina objavio je Dnevni avaz.

(klix)
Objava Hirurg iz Zenice Anel Okić koji je u avionu operirao Francuza pozvan na “kontrolu” u Francusku pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement