11.2 C
Jajce
Srijeda, 21 veljače, 2024
BiH

Hitna sjednica Skupštine KS o ublažavanju ekonomskih posljedica

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će zastupnici razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS, po hitnom postupku, bit će održana danas.

Prijedlog je pripremila Vlada KS i uputila ga na razmatranje zastupnicima u Skupštini, kako je pojasnio premijer Edin Forto.

“Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, izmjenama ovog zakona, koje je Vlada ponudila, omogućeno je da se isplati odšteta svim onima kojima se odlukom Vlade zabranjuje rad, tačnije ugostiteljima. Zbog toga smo napravili paket pomoći, koji ćemo moći realizirati kroz budžet”, poručio je Forto.

Također, dogovoreno je da tematska sjednica o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo bude održana online 28. aprila.

S tim u vezi Kolegij je zadužio Ministarstvo unutrašnjih poslova KS da pripremi materijal za tu sjednicu i dostavi ga najkasnije dvanaest dana prije njenog održavanja.

Imajući u vidu urgentnu potrebu i obavezu da se Vladi KS omogući izvršavanje ustavnih nadležnosti iz resora koji su obuhvaćeni spornim izmjenama i dopunama zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS, Kolegij je nalažio Vladi KS da za redovnu sjednicu Skupštine pripremi prijedlog izmjena i dopuna tog zakona po hitnoj proceduri.

BHRT

The post Hitna sjednica Skupštine KS o ublažavanju ekonomskih posljedica appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Kraljica Elizabeta danas obilježava 95. rođendan, prvi put bez supruga

Jajce Online

Privatne projekcije u CineStaru

Jajce Online

Neodrživ sustav: BiH će imati 1,5 milijuna stanovnika, većinom umirovljenika

Glavni Urednik