Connect with us

BiH

HNK: Šest novih slučajeva zaraze

Avatar

Published

on

HNK: Šest novih slučajeva zaraze

U Hercegovačkoneretvanskom kantonu je u posljednja 24 sata testirano 269 uzoraka, od kojih je 6 pozitivno, rečeno je na konferenciji za novinare iz ovog kantona.

“U Covid bolnici su trenutno 22 bolesnika, od toga 6 na respiratorskom centru, a na mehaničkoj ventilaciji su 4 bolesnika, dok umrlih nismo imali”, rekao je Siniša Skočibušić, specijalist infektolog na SKB-u Mostar.

On je dodao da nije bilo umrlih, ali da su bolesnici na respiratoru teskog stanja.

Skočibušić je naglasio da se ukupno stanje u Covid bolnici poboljsava i mjere koje preduzimamo su dale rezultate i brojevi su niži.

Pero Ćiro Pavlović, glasnogovornik Vlade i Stožera civilne zastite HNŽ-a rekao je da je juče izvan snage stavljena zapovijed o policijskom satu koji je trajao od 20:00 časova pa do pet ujutru, te da je starijima od 65 godina i mlađima od 18 dozvoljeno kretanje određenim danima, u određeno vrijeme.

“Osobe starije od 65 godina se mogu kretati ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 13 sati, a osobe mlađe od 18 godina utorkom, četvrtkom i subotom u vremenu od 14 do 20 sati”, kazao je Pavlović

Osim toga, ukinut je i 14-dnevni karantin za osobe koje dolaze iz drugih zemalja, te će osobe koje ulaze u BiH ići u kućnu izolaciju gdje će ih obilaziti policija.

[embedded content]

bhrt.ba

Objava HNK: Šest novih slučajeva zaraze pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement