Connect with us

Jajce Online

Hoće li poruka iz WHO prekinuti jedino fudbalsko takmičenje koje se igra u Evropi?

Avatar

Published

on

Prvenstvo Bjelorusije jedino je fudbalsko takmičenje u Evropi i jedan od malobrojnih sportova na svijetu koje se i dalje igra usprkos pandemiji korona virusa.

Prvenstvo Bjelorusije jedino je fudbalsko takmičenje u Evropi i jedan od malobrojnih sportova na svijetu koje se i dalje igra usprkos pandemiji korona virusa.

Do sada su odigrana četiri kola, a na tribinama su regularno bili i navijači, iako je do sada u zemlji oboljelo 2.226 ljudi, od čega je njih 72 u kritičnom stanju. Neke navijačke skupine digle su glas i zatražile da ljudi ostanu kod kuće.

Zato je Bjelorusiji stigla i naredba Svjetske zdravstvene organizacije da prekinu sportska takmičenja i pojačaju izolaciju građana kako se virus ne bi širio.

“Iz podataka kojima raspolažemo jasno se bilježi kontinuirani rast zaraze, koji se udvostručuje svaka dva-tri dana. Zato pozivamo na veće mjere izolacije i zaustavljanje svih masovnih okupljanja, poput sporta”, rekao je dr. Patrick O’Connor, koji je dio radne skupine WHO-a koja je došla u Bjelorusiju provjeriti kakvo je stanje u toj zemlji.

Tamošnji novinari pokušali su dobiti odgovor ministra zdravstva Vladimira Karanika.

“Suspendiranje fudbalskog prvenstva nije moja odluka”, poručio je Karanik.

VYSSHAYA LIGA

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Hoće li poruka iz WHO prekinuti jedino fudbalsko takmičenje koje se igra u Evropi? pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement